Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 31 mei 2017

31 mei: Dit gebeurde er vandaag in het verleden

Iedere dag delen we met jou een positieve, verrassende of bijzondere gebeurtenis die op deze dag in het verleden plaatsvond. Gebeurtenissen die in ons geheugen staan gegrift of juist gebeurtenissen die zijn vergeten of ons compleet zijn ontgaan. En vandaag is dat…

Op 31 mei 1952, vandaag 65 jaar geleden, werd het bekende attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel geopend. De Efteling is een themapark dat zich elk jaar verder uitbreidt. De oudste attracties zijn de sprookjes uit het Sprookjesbos en de schommels op het Anton Pieckplein. Vanaf de jaren ’80 zijn er ook spannendere attracties toegevoegd om meer jongeren te trekken. Met de achtbaan Python zette Efteling zichzelf weer op de kaart. De Efteling is een van de grootste parken van de Benelux en bijna net zo groot als Disneyland Parijs.

In 1952 kostte een toegangskaartje 80 guldencent, dat is omgerekend €0.36! Helaas is de prijs nu bijna verhonderdvoudigd. In 2009 heeft de Efteling zijn honderd miljoenste bezoeker en heeft ongeveer 95% van de Nederlanders wel eens een bezoekje aan het park gebracht. Sinds 2010 kun je elke dag van het jaar naar de Efteling, want sinds toen is het park 365 dagen per jaar open.

En hoe ging die opening er dan aan toe? Zo!

En wat gebeurde er morgen in het verleden? Je ziet het morgen op Froot!

Reageer op artikel:
31 mei: Dit gebeurde er vandaag in het verleden
Sluiten