26 mei: Dit gebeurde er vandaag in het verleden

Iedere dag delen we met jou een positieve, verrassende of bijzondere gebeurtenis die op deze dag in de geschiedenis plaatsvond. Gebeurtenissen die in ons geheugen staan gegrift of juist gebeurtenissen die zijn vergeten of ons compleet zijn ontgaan. En vandaag is dat…

vandaag in het verleden 26 mei

Iedereen kent ze wel: de epische Star Wars films. Op 26 mei 1977 verscheen de eerste Star Wars film in de bioscopen, vandaag dus precies 40 jaar geleden. De sciencefiction film met de titel ‘Star Wars: Episode IV: A New Hope’ is de eerst verschenen Star Wars film, maar chronologisch gezien is de film het vierde deel uit de serie. De film wordt toegekend tot het genre space opera, een subgenre van sciencefiction, waarbij de nadruk ligt op de romantische en melodramatische avonturen van een (mannelijke) ruimteheld.

De poster voor de eerste Star Wars film

Na deze eerste film volgden er nog zeven Star Wars film en op dit moment is er ook eentje in de maak. Ondanks de verstreken jaren is Star Wars nog steeds populair en zijn er veel fans van de sciencefiction films. Zo maakten deze fans van een ikea lamp een Star Wars lamp, en staat in Australië dit huis dat sprekend op de Millennium Falcon lijkt.

Benieuwd hoe de trailer van de eerste Star Wars: Episode IV: A New Hope uit 1977 eruitziet? Zo!:

Bekijk ook: De acteurs van Star Wars toen en nu

En wat gebeurde er morgen in het verleden? Je ziet het morgen op Froot!

Reageer op artikel:
26 mei: Dit gebeurde er vandaag in het verleden
Sluiten