25 mei: Dit gebeurde er vandaag in het verleden

Iedere dag delen we met jou een positieve, verrassende of bijzondere gebeurtenis die op deze dag in de geschiedenis plaatsvond. Gebeurtenissen die in ons geheugen staan gegrift of juist gebeurtenissen die zijn vergeten of ons compleet zijn ontgaan. En vandaag is dat…

Op 25 mei 2007 werd Street View door Google geïntroduceerd. Misschien lijkt 2007 nog niet zo lang geleden, maar dat is inmiddels alweer 10 jaar geleden. In het begin konden voornamelijk grote steden uit de Verenigde Staten worden bekeken, maar vervolgens waren ook Europa en Japan te zien op Street View. De foto’s werden in eerste instantie gemaakt door een auto met daarop een camera gemonteerd, later werden ook fietsen ingezet voor de plekken waar geen auto’s kunnen rijden.

Er is wel een aantal keer geprotesteerd tegen Street View, omdat sommige mensen het een inbreuk op hun privacy vinden. Het is daardoor inmiddels makkelijker geworden om foto’s te verwijderen en ook is de resolutie van de foto’s verlaagd, zodat mensen minder goed herkenbaar zijn.

Er zijn overigens wel een aantal rare situaties terug te vinden op Street View, zoals je in deze video kunt zien. Ook sommige beesten hebben niet zo’n zin om op de foto te gaan, zoals dit paard.

En wat gebeurde er morgen in het verleden? Je ziet het morgen op Froot!

Reageer op artikel:
25 mei: Dit gebeurde er vandaag in het verleden
Sluiten