21 prachtige foto’s die laten zien dat Nederland wonderschoon is

Wanneer je aan droombestemmingen denkt, ben je al gauw geneigd het verderop te zoeken. Tropisch witte stranden met azuurblauwe zeeën, of juist de prachtige natuur van Scandinavië, Afrika of Azië. Maar we vergeten soms dat ons eigen kleine kikkerlandje ook ontzettend mooi kan zijn. Of zien we het zelf gewoon niet meer?

De Nederlandse fotograaf Albert Dros, die we al kennen van deze magistrale selfie met ruimtestation ISS, laat ons met zijn bijzondere fotoserie zien dat Nederland wel degelijk magisch mooi is.

De reisfotograaf vertelt op Bored Panda dat hij altijd een beetje verveeld raakte wanneer hij na het reizen weer terug kwam in Nederland, waar alles maar plat is. Veel Nederlanders vinden hun eigen land maar saai, vergeleken de landschappen in andere landen. En toch is er een hoop moois te vinden en zijn er in elk land wel dingen te vinden die uniek zijn. En dat begon Albert zelf ook in te zien. Wat maakt Nederland dan zoal zo mooi? Dat laat hij je in de onderstaande fotoserie zien.

Ook vertelt hij: ‘Ik krijg vaak jaloerse berichtjes op Facebook van mensen die zeggen dat ze zo graag in mijn land willen wonen om zulke mooie foto’s te kunnen maken. Wanneer ik dan vroeg waar ze vandaan komen, noemden ze meestal landen als India of Myanmar.’ Wanneer hij dat hoort, is hij sprakeloos. ‘Die landen hebben zo’n prachtige natuur om te fotograferen! Dat is precies wat ik hier wil laten zien. Raak niet ontmoedigd en denk niet dat jouw land ‘saai’ is. Dat is het niet. Ieder land heeft unieke plekken. Probeer de lokale schoonheid maar eens te vinden. Verken!’

Meer van Albert Dros zien? Volg hem dan ook op Instagram! Meer foto’s uit deze serie check je hier.

Reageer op artikel:
21 prachtige foto’s die laten zien dat Nederland wonderschoon is
Sluiten