Rosanne
Rosanne Froot 25 okt 2014

21 dingen die je niet moet opzoeken op Wikipedia voor het slapen gaan

Wikipedia staat bekend als een online encyclopedie van onofficiële bronnen. Zo kan het tijdens je studie helpen bij verslagen, beantwoordt het je random vragen en houdt het je wakker voor het slapen gaan. Want deze wikifreak-verhalen zullen je laten twijfelen of je het nou wilt opzoeken, of toch maar met rust moet laten. Ben je dol op horrorverhalen, dan is het zeker een aanrader om de volgende artikelen op te zoeken.

[RELATED id=’205868′]

1. Joyce Vincent
Vincent zat voor haar tv, dood. Na drie jaar is ze pas ontdekt.

2. The Flatwoods Monster
Drie jongens hoorden iets vallen op de grond en gingen het zoeken. Ze troffen een wezen aan in een wolk van mist en hoorden een stotend en schel fluitend geluid. De jongens moesten wekenlang overgeven van de mist die ze inademden en hadden last van abnormale stuiptrekkingen.

3. De Taman Shud zaak
Op 1 December 1948 werd er een lijk gevonden op het strand van Adelaide, Australië. Niemand wist de man te identificeren of wist hoe hij overleed. In zijn broek zat wel een brief met “tamam shud” wat Perzisch is voor “beëindigd”.

4. Scaphism
Scaphism is een manier van martelen, misschien wel de ergste manier die er is. Het slachtoffer wordt vastgezet tussen twee boten, dwangmatig gevoed en bedekt met melk en honing. Het slachtoffer wordt vervolgens achtergelaten in de zon, om letterlijk levend opgegeten te worden door insecten.

5. Rattenkoning.
Het fenomeen van de rattenkoning is dat een aantal ratten vast zijn komen te zitten op een stapel, doordat hun staarten aan elkaar geknoopt zijn. Hoe ze vast komen te zitten is onbekend. Ook is het alleen bij de zwarte rat voorgekomen. Sommige mensen denken dat de staarten zo vergroeid zijn, of dat het komt door bloed, viezigheid of ijs. Hoe je het ook wendt of keert, het is behoorlijk ranzig.

6. Syndroom van Cotard
Deze zeldzame psychische aandoening laat mensen overtuigen dat ze dood zijn of niet bestaan of dat zijn organen of bloed ontbreken.

7. Ongeluk in de Djatlovpas
In februari 1959, verdwenen negen wandelaars in de Djatlovpas in Rusland. Hun kamp was ontdekt en de tent lag opengescheurd en de eerste vijf lichamen hadden zware verwondingen vergelijkbaar met een dodelijk auto-ongeluk. Opvallend was dat er geen uitwendig letsel was en er een tong ontbrak bij een van de hikers.

8. Voortijdige begrafenis Premature burial
Levend begraven worden is toch wel een van de grootste angsten van de mens. Het is dan ook zeker geen pretje om er over te lezen…

9. June en Jennifer Gibbons
Deze onafscheidelijke tweeling uit Wales praatte hun hele leven alleen maar met elkaar en met hun andere zusje. Als tweeling ontwikkelde ze hun eigen taal die niemand begreep behalve zijzelf. Samen kwamen ze tot de conclusie dat als de één normaal wilt leven, dan moet de ander haar leven opofferen. Het hele achtergrondverhaal en wat er gebeurde na de beslissing is fascinerend.

10. Hinterkaifeck
Een mysterieuze zaak die nog altijd onopgelost is. Een zaak waarbij een Duitse familie en een schoonmaakster vermoord zijn met een bijl.

11. Black Eyed Children
Paranormale wezens die op kinderen tussen de 6 en 16 jaar moeten lijken. Ze hebben een witte huid en zwarte ogen en kloppen aan bij je huis of vragen om een lift.

12. Tarrare
In de 18e eeuw leefde een Fransman die nooit voldaan was. Hij at aan één stuk door een maaltijd genoeg voor 15 man en hij at zelfs eens een hele aal zonder te kauwen. Ook werd hij verdacht van het eten van een peuter.

13. UVB-76
Een radiostation verzond korte, monotone geluiden gedurende de dag en af en toe verzond hij in plaats van de tonen, een Russische boodschap.

14. Pope Lick Monster
Onder het treinspoor van Kentucky, woont volgens de inwoners van Kentucky, een geit-mens die mensen vermoordt. Hoe de mensen precies worden vermoord is een raadsel, wel zijn er genoeg beweringen zoals: Met een bloederige bijl, door middel van hypnose of dat je gewoon neervalt bij het zien van het wezen.

15. Benjaman Kyle
Benjaman Kyle is een 69-jarige man die ontdekt is in Georgia in 2004. Niemand, zelfs Kyle zelf niet, weet wie hij is en waar hij vandaan komt. Onderzoekers hebben geprobeerd familie van hem te zoeken of een manier te vinden om hem te indentificeren. Kyle is de enige Amerikaan die officieel als vermist wordt opgegeven, ondanks dat ze niks van hem weten.

16. Locked-in Syndroom
Locked-in syndroom is een aandoening waarbij je door beschadiging van de hersenstam niet meer kunt bewegen. Wel kun je nog horen en als de ogen open zijn, kunnen de ogen vaak ook nog gebruikt worden. Het staat bekend als ‘gevangen zitten in je eigen lichaam’.

17. List of reported UFO sightings / Gespotte UFO’s
Interessant en onoplosbaar.

18. Shadow Person
De ‘schaduwmensen’ die je bezoeken rond middernacht, nét wanneer jij wakker wordt.

19. Clinton Road
Op deze weg in Amerika worden de meeste paranormale figuren gespot. Geesten, vreemde wezens, heksen en satanisten. Het is ook de langste weg zonder lantaarnpalen, extra fijn zo in het donker.

20. Coffin Birth
Als een zwangere moeder en foetus begraven zijn, bevalt de moeder nog steeds van de foetus. Natuurlijk zonder puffen en weeën, aangezien ze beide dood zijn. Maar door gassen wordt de foetus ‘geboren’.

21. Euthanasia Coaster
Een achtbaan om de inzittende van de dood te voorzien. “Met elegantie en euforie” de dood ingaan, is voor ontwerper Julijonas Urbonas.

Reageer op artikel:
21 dingen die je niet moet opzoeken op Wikipedia voor het slapen gaan
Sluiten