Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 2 jun 2017

2 juni: Dit gebeurde er vandaag in het verleden

Iedere dag delen we met jou een positieve, verrassende of bijzondere gebeurtenis die op deze dag in het verleden plaatsvond. Gebeurtenissen die in ons geheugen staan gegrift of juist gebeurtenissen die zijn vergeten of ons compleet zijn ontgaan. En vandaag is dat…

Op 2 juni 1953 werd Elizabeth Alexandra Mary gekroond als koningin van het Verenigd Koninkrijk. De 27-jarige Elizabeth werd toen niet alleen koningin van het Verenigd Koninkrijk maar ook van Canada, Pakistan, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Ceylon en Australië. Inmiddels zit Elizabeth II dus al 64 jaar (!) op de troon, waarmee ze het langst regerende staatshoofd op aarde is.

In 1947 trouwde Elizabeth met prins Philip. Samen kregen zij vier kinderen: Charles, Anne, Andrew en Edward. Inmiddels hebben Elizabeth en haar 96-jarige man Philip al hun diamanten huwelijk gevierd. De troonopvolger van Elizabeth is prins Charles, die op dit moment 68 jaar oud is. Zelf is Elizabeth inmiddels 91 en ondanks dat vaak wordt gesteld dat ze moet aftreden vanwege haar hoge leeftijd, zal dat waarschijnlijk niet gebeuren.

Reageer op artikel:
2 juni: Dit gebeurde er vandaag in het verleden
Sluiten