17 handige trucjes voor in de keuken

17 handige trucjes voor in de keuken

Lifehacks daar zijn we dol op. En mocht je in de keuken niet al te handig zijn, dan zijn lifehacks voor in de keuken natuurlijk al helemaal een uitkomst. Daarom hebben we 17 handige tips voor jou op een rijtje gezet die het leven als keukenprins(es) net even wat makkelijker maken.

1. Rasp boter zodat je het beter kunt smeren

Wanneer de boter nog te hard is om te smeren, kun je het raspen zodat het beter smeerbaar is.

2. Laat beslag sneller rijzen in een magnetron

Als beslag voor je gevoel te langzaam rijst, plaats dan een glas of kom water in de magnetron en wacht tot het kookt. Laat het water in de magnetron staan en plaats vervolgens het beslag afgesloten in de magnetron. De stoom zal ervoor zorgen dat het beslag sneller rijst.

3. Maak een perfect gepocheerd ei met een plastic zakje

Doe wat boter in een plastic zakje en breek er een ei in. Maak het zakje dicht en zorg ervoor dat het ei zoveel mogelijk zijn vorm aanhoudt. Plaats het ei vervolgens 3 minuten in kokend water. Zo krijg je een perfect gepocheerd ei!

4. Laat je (goedkope) wijn beter smaken door een mixer

Schenk de wijn in een mixer en laat hem voor 15-30 seconden op de maximale stand staan en laat het schuim wegtrekken. Van dit trucje zal de smaak van elke wijn verbeteren!

5. Pel een ei snel met een glas water

Doe een gekookt ei in een glas water en schud het een paar seconden lang hard heen en weer. Voilá, het ei is nu heel makkelijk te pellen!

6. Maak ijs van één ingrediënt: een banaan

Snij een banaan in kleine stukjes en plaats het 1 tot 2 uur in de vriezer. Haal het eruit, mix het goed door en je hebt bananenijs!

7. Vis plakt niet aan de grill als je er citroen onder legt

Als je een paar plakjes citroen op je grill legt voordat je vis gaat grillen, zal de vis niet blijven plakken.

8. Gebruik bak spray voor plakkerige ingrediënten

Wanneer je plakkerige substanties wil afwegen, zoals honing of pindakaas, kun je de maatbeker eerst insprayen met bakspray. Zo zal het niet blijven plakken.

9. Koel je wijn in 15 minuten

Wikkel een fles wijn in een handdoek en plaats het 15 minuten in de vriezer. Zo zal de wijn snel afkoelen.

10. Open een vastzittende deksel met rubber

Als je een deksel niet van een pot krijgt, kun je met een rubberen handschoen of een rubberen elastiek de deksel toch makkelijk open maken.

Ben je niet zo’n held in de keuken? Dan kun je er maar beter wegblijven, net als deze 15 mensen.