15 Nederlandse Instagram-accounts die je nu moet gaan volgen

Selfies, Starbucksbekers met verkeerd gespelde namen, zorgvuldig gestileerde gezonde ontbijtjes… Op Instagram vind je foto’s van werkelijk waar alles. Zo veel, dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben we onze 15 favoriete Instagramaccounts, van amateurfotografen die écht mooie plaatjes schieten, voor je op een rijtje gezet. Ready? Volgen maar!

Mariekedejj
Marieke houdt volgens eigen zeggen van dingen met een hartslag en dingen die haar hart doen kloppen. En haar foto’s doen onze hartjes dan weer extra hard kloppen. Marieke’s kinderen en de natuur (of die twee gecombineerd) spelen vaak de hoofdrol in haar prachtige foto’s.

Laden

Weergeven op Instagram

Lidyvps Eén blik op het profiel van Lidy en je weet genoeg. Deze vrouw houdt van de natuur. En dan het liefst op een mistige ochtend. Koeien in de mist, schapen in de mist, bomen in de mist… De ene foto nog mooier dan de andere. En het verveelt nooit. 

Laden

 

Weergeven op Instagram

Lindalaughs
De in Groningen woonachtige Linda richt haar camera het liefst op dier en natuur. Met een grote liefde voor paarden en koeien. En oja, ook best knap: Linda krijgt het met haar foto’s zelfs voor elkaar dat regen opeens iets heel moois wordt.

Laden

Weergeven op Instagram

Claireonline
Eerder spraken we Claire al over haar bijzondere sand creatures-project. Maar naast zandcreaties legt ze ook prachtige landschappen vast op haar foto’s. Van oer-Hollandse tot mediterrane plaatjes.

Laden

 

Weergeven op Instagram

Ruu_da
Voor wie regelmatig in Amsterdam komt, zijn de foto’s van Ruud ontzettend herkenbaar. Kom je er nooit, dan schetst zijn account een bijzonder realistisch en vooral mooi beeld van onze hoofdstad. Gelukkig is hij niet van mening dat de wereld ophoudt buiten de ring van Amsterdam, want ook uitstapjes naar de natuur weet hij erg mooi in beeld te brengen.

Laden

Weergeven op Instagram

Yogi_ank
Ook Ank koestert dier en natuur en legt ze op prachtige wijze vast. Van de mooiste close-ups van bloemen, tot blatende schaapjes in de mist. Wij houden er van!

Laden

 

  Weergeven op Instagram

Talliebally
Talitha maakt schitterende portretten. Vaak van haar twee zoontjes of mensen in haar omgeving, maar ook geregeld stiekem van mensen op straat. Met de onderstaande foto won ze de eerste prijs bij een regionale fotowedstrijd in de categorie ‘Portretten’. Maar deze prachtfoto mag wat ons betreft door heel de wereld worden gezien.

Laden

 

Weergeven op Instagram

Schipperphotography
Wanneer je de foto’s van Annabel bekijkt zou je bijna niet geloven dat ze nog maar 16 jaar oud is. Met een volwassen kijk op de wereld weet ze natuur, architectuur en haar dierbaren op hun mooist vast te leggen.

Laden

 

  Weergeven op Instagram

Boktorrie
Marit fotografeert vooral de natuur in verschillende vormen. Maar haar bloemenfoto’s, waar vaak de kleinste details centraal staan, springen er toch wel tussenuit. Prachtig!

Laden

 

Weergeven op Instagram

Sfennema
De 24-jarige Sander houdt van het leven in Amsterdam én de wereld daarbuiten. En dat laat hij dan ook duidelijk zien met zijn foto’s. Leuk feitje: via Instagram leerde hij Marion (ook het volgen waard!) kennen, die inmiddels de liefde van zijn leven is. Sweet!

Laden

 

Weergeven op Instagram

Wikaatje
De in Haarlem woonachtige Wikaatje heeft een brede kijk op de wereld, want ze houdt zich niet vast aan één thema. Kleur, zwart-wit, natuur, stad, mensen, dieren… Je krijgt werkelijk waar van alles te zien. En dat vinden wij nou juist zo leuk aan haar Instagram-account.

Laden

Weergeven op Instagram

Plndm Brechje is met haar duizenden volgers erg geliefd op Instagram. En terecht, want ze schiet dan ook echt prachtige plaatjes waar je geen genoeg van kunt krijgen. Mistige landschappen en serene natuurfoto’s lijken haar voorkeur te hebben.

Laden

 

Weergeven op Instagram

Rose_78
Rosalie focust zich op portretfoto’s, een van de moeilijkste soorten fotografie. Maar daar lijkt Rosalie geen moeite mee te hebben. Mannen, vrouwen, kinderen, pubers en volwassenen… Ze weet ze allemaal op hun mooist neer te zetten. De onderstaande foto is een prachtig portret van haar dochter.

Laden

Weergeven op Instagram

Nicksch Nick houdt overduidelijk van het strand. Maar uitstapjes naar de grote stad Amsterdam, daar heeft hij ook geen problemen mee. De personen die hij fotografeert blijven over het algemeen anoniem, want meer dan een silhouet krijg je vaak niet te zien. En juist dat vinden wij zo mooi…

Laden

 

Weergeven op Instagram

Jaaperkelens
Jaap fotografeert werkelijk waar van alles. Stad, natuur, mensen, dieren, industrieel gebied, architectuur… Alles! Met een duidelijke voorliefde voor mooie luchten en weerspiegelingen in het water.

Laden

Weergeven op Instagram

Reageer op artikel:
15 Nederlandse Instagram-accounts die je nu moet gaan volgen
Sluiten