15 mensen die met ontzettend veel doorzettingsvermogen hun eetstoornis versloegen

15 mensen die met ontzettend veel doorzettingsvermogen hun eetstoornis versloegen

Anorexia is een psychische eetstoornis en kan levensbedreigend zin. Het is een vreselijke aandoening, waarbij vrienden en familie machteloos zijn; de stoornis kan een patient volledig in zijn greep hebben.

Wie anorexia – en andere eetstoornissen – weet te verslaan is een held. Dat staat vast. Gezond gaan leven, weer voldoende gaan eten en het geluk opnieuw terugvinden… Dát is het doel. Al is de weg daarnaartoe soms lang, en de strijd enorm zwaar.

De mensen hieronder hadden anorexia. Ze hebben die bizarre aandoening de kop in weten te drukken en zijn weer gaan leven. Ze hebben hun verhaal en hun herstel gedeeld op sociale media om zo anderen te inspireren én ze eraan te helpen herinneren dat ze niet alleen zijn in deze strijd. Prachtig:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

Human Concern zet zich in Nederland in tegen eetstoornissen. Voor alle vragen hierover kun je hun website bezoeken of contact met hen opnemen.

Bekijk ook de andere kant van strijden om het ideale gewicht: 20 mensen die met ontzettend veel doorzettingsvermogen heel wat kilo’s zijn verloren