Max Bollen
Max Bollen Article 3 sep 2014

14 tragische momenten waarop mensen De Speld serieus namen

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar even een stuk informatie voor diegene die nog nooit van De Speld hebben gehoord. De Speld is een satirisch online nieuwsmagazine opgericht in 2007. Sinds de start van de website schrijven ze actuele artikelen die niet berust zijn op de waarheid, maar zo worden gebracht dat zij waar zouden kunnen zijn. Vandaar dat sommige mensen er af en toe met open ogen in trappen. Wij presenteren 14 momenten waarop mensen De Speld serieus namen.

Artikel 1

Dit artikel was blijkbaar zo overtuigend dat de bezoekers het tegendeel wilden bewijzen in de reacties. Abdul besloot om zijn eigen onderzoek uit te voeren en Fred wijst op het feit dat Willem van Oranje een bepaald deel van de grondwet had moeten schrappen als dit waar zou zijn.

Bron: De Speld

Artikel 2

Na het veelbesproken duel tussen Ajax en AZ in 2011, schreef De Speld dat het duel moest worden overgespeeld. Zonder scheidsrechter. Veel bezoekers van de website reageerden hier hilarisch op maar Oeroboeros spant de kroon.

Bron: De Speld

Artikel 3

Mediamagnaat John de Mol koopt het statistiekprogramma SPSS. Misschien is het nu dan tijd voor een nieuw programma of weten we al lang de echte reden waarom John een statistiekprogramma zou kopen?

Bron: De Speld

Artikel 4

De daklozen zijn teleurgesteld in de iPad-editie van de daklozenkrant. Volgens één van de daklozen is het verschil tussen de app op de iPad en Android te groot(!) en reageerder Hendrik ruikt onraad. Margootje en Bram zien er echter de voordelen wel van in.

Bron: De Speld

Artikel 5

De Bitcoin was een aantal maanden geleden nog razend populair en McDonald’s besloot om hierop in te spelen door de Bitcoin als officieel betaalmiddel te accepteren. Helena en Spuitelf zijn echter niet zo snel overtuigd van dit idee.

Bron: De Speld

Artikel 6

Volgens De Speld is het verkeersexamen uitgelekt. De architect ziet het nut er wel van in dat de betekenissen van verkeersborden eindelijk op straat liggen. Een ander had dit allang zien aan komen tijdens zijn eigen examen.

Bron: De Speld

Artikel 7

Facebook en privacy gaan samen als water en vuur. Wanneer je een Facebook-account aanmaakt ga je simpelweg akkoord met het feit dat al je gegevens nu van het bedrijf zijn. Op het moment dat de eigenaar van dit bedrijf echter geen privacy meer heeft, veranderen de zaken.

Bron: De Speld

Bonus

Gelukkig zijn er ook mensen die weten dat de website satirische intenties heeft en dat elk verhaal complete onzin is. Deze groep mensen laten dat ook maar al te graag weten aan andere bezoekers die er wel intrappen.

Interessant?

Laat het ons weten op Facebook of Twitter en wie weet komt er een deel 2! Tot die tijd kun je hier en hier video’s zien van anderen mensen die er niets van begrijpen.

Reageer op artikel:
14 tragische momenten waarop mensen De Speld serieus namen
Sluiten