13 games die leuk zijn om samen met je vriend(in) te spelen

Game jij graag, maar vindt je geliefde er niks aan? Of is het eerder andersom het geval? Dan hebben we een leuk alternatief voor jullie allebei, want er zijn heel wat games die juist erg leuk zijn om samen te spelen.

games met je partner

Games zijn net films

Ook al zijn games vaak bedoeld voor maar één speler, zijn er veel games die minstens zo leuk zijn om gewoon lekker mee te kijken. Soms is een verhaal zo goed dat het net een serie of film is. Alleen is dit misschien zelfs nog veel leuker, omdat je het verhaal zelf in de hand hebt.
Er zijn veel games die werken met het zogenaamde butterfly effect, wat betekent dat de keuzes die jij maakt consequenties hebben voor het verdere verloop van het verhaal, die niet meer terug te draaien zijn…

En zelfs voor iemand die weinig tot geen ervaring heeft met gamen (zoals ik), zijn deze games écht leuk om mee te spelen of te kijken. Mijn gamende vriendin en ik ruilen Netflix geregeld in voor een avondje gamen. Maar pas op, het kan behoorlijk verslavend zijn!

1. Until Dawn

Deze is perfect voor stellen die graag naar horrorfilms kijken, maar dit keer liever zelf de touwtjes in handen willen hebben (wie laat je als eerste dood gaan en wie overleeft het?). Until Dawn vertelt het verhaal van een groep tieners die een weekend in een ski lodge verblijven, om de verdwijning van hun vriendin te herdenken. Het had een mooi weekend moeten worden, maar het pakt al gauw anders uit…

Lees hier Pixelcake’s review over Until Dawn.

2. Heavy Rain

Wanneer er een kind vermist raakt, doet de vader er alles aan om hem te redden door vreselijke opdrachten voor de kidnapper uit te voeren. Ondertussen doen een journalist, een FBI agent en een privédetective er alles aan om de kidnapper (de ‘Origami Killer’) te pakken te krijgen. Aan jou de opdracht om dit te laten lukken of te laten mislukken…

3. Life is Strange

Deze ‘episodische’ game vertelt in verschillende episodes het verhaal over de onzekere fotografiestudente Max, die ontdekt dat ze de tijd terug kan draaien. Hierdoor komt ze weer in contact met haar voormalig beste vriendin Chloe. Samen onderzoeken ze de mysterieuze verdwijning van een meisje uit de buurt. Ook in dit spel heb jij als speler veel invloed op het verloop van het verhaal.

Lees hier Pixelcake’s review over Life is Strange.

4. The Walking Dead

Ben je fan van de TV-serie The Walking Dead? Dan is dit jouw game. Is dat niet het geval, dan kan dit net zo goed jouw game zijn. Want dit spel (dat ook in verschillende seizoenen is opgedeeld) is ook gewoon tof om te spelen/mee te kijken als je de serie nog nooit hebt gezien. Er wordt door sommigen zelfs beweerd dat de game nog beter is dan de TV-serie…

Seizoen 1 van The Walking Dead the game gaat over een veroordeelde crimineel die, in een verwoeste wereld vol zombies, een tweede kans krijgt wanneer hij een klein meisje tegenkomt waarover hij zicht gaat ontfermen.

5. The Wolf Among Us

The Wolf Among Us is een heerlijke reeks korte afleveringen, die balanceert op de rand tussen film en game. Het verhaal is gebaseerd op een comic over sprookjesfiguren in het New York van de jaren ’80.

Lees hier Pixelcake’s review over The Wolf Among Us.

6. Firewatch

Om weg te lopen van z’n moeilijke verleden gaat Henry (in 1989) vrijwillig de zomer doorbrengen op een uitkijktoren in een natuurpark, om eventuele branden in de gaten te houden. In het spel moet je verschillende opdrachten voltooien, communiceer je met je vrouwelijke collega die aan de andere kant van het park op wacht staat én stuiten jullie samen op een mysterie…

Lees hier Pixelcake’s review over Firewatch.

7. Everybody’s Gone to the Rapture

Everybody’s Gone to the Rapture is een heel bijzondere game die van begin tot eind intrigeert en soms zelfs ontroert. Je loopt (first person) rond in een prachtig, verlaten dorp, waar een akelige en mysterieuze sfeer hangt omdat de bewoners overduidelijk van het ene op het andere moment zijn vertrokken. Maar wat is er precies gebeurd? Je komt er stukje bij beetje achter door het lichtpuntje te volgen en de gesprekken tussen de bewoners mee te luisteren (zonder dat je ze daadwerkelijk ziet).

Lees hier Pixelcake’s review over Everybody’s Gone to the Rapture.

8. Beyond: Two Souls

In deze game speel je met het leven van Jodie Holmes . Letterlijk, want jij bepaalt welke keuzes zij maakt in haar leven. Jodie (gespeeld door Ellen Page) bezit bovennatuurlijke krachten omdat ze vast zit aan een entiteit die ook eigen gevoelens en gedachtes lijkt te hebben. Deze krachten komen soms goed van pas, maar werken haar minstens zo vaak tegen… .

9. The Vanishing of Ethan Carter

In deze game kruip je in de huid van detective Paul Prospero die na een verontrustende brief de vermissing van een jongen genaamd Ethan Carter onderzoekt. Door zijn speciale gave kan hij zien wat voor gebeurtenissen zich hebben afgespeeld op bepaalde plekken, waardoor je beetje bij beetje achter het verhaal van de mysterieuze verdwijning van Ethan Carter komt.

10. The Last of Us

Met een score van 9,8 op IMDb en een score van 9,5 op Metacritic mag deze natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. In The Last of Us krijgt Joel, 20 jaar nadat een pandemie de Verenigde Staten heeft verwoest, de taak om Ellie mee te nemen in een missie om een geheim te ontrafelen dat de mensheid kan redden.

11. Soma

Wie van spanning houdt heeft een goeie aan deze game, want Soma is minstens zo spannend als een goede horrorfilm! In Soma zie je hoe Simon Jarrett na een experimentele hersenscan terecht komt in een deels verwoest onderwaterlaboratorium, waar van alles is mis gegaan. Je krijgt te maken met robotmonsters, die je te lijf moet gaan (of eerder uit de weg moet gaan) zónder wapens. Het is een grimmige game die je volledig aan je lot overlaat, waardoor je een sterk gevoel van hulpeloosheid zal ervaren. En dat maakt deze game extra intens.

12. What Remains of Edith Finch

Edith Finch bezoekt haar ouderlijk huis in Washington om de geschiedenis van haar familie te onderzoeken. Dit doet ze omdat recentelijke gebeurtenissen in haar familie haar ertoe hebben gezet meer over zichzelf én de overige ‘Finches’ te weten te komen.

13. Resident Evil 7: Biohazard

Nog zo’n heerlijke spannende game met de nodige jumpscares om het lijstje mee af te sluiten. In deel 7 van Resident Evil is een man op zoek naar zijn vermiste vrouw, waarna hij terecht komt in een ogenschijnlijk verlaten huis. Of nouja, verlaten… Er blijkt een mysterieuze familie te wonen, met een duister geheim…

Reageer op artikel:
13 games die leuk zijn om samen met je vriend(in) te spelen
Sluiten