Jeremy Houweling
Jeremy Houweling Froot 5 jan 2017

13 briljante lifehacks die het leven van ouders makkelijker zullen maken

Een tijd geleden plaatsten wij speciaal voor de ouders onder ons deze 14 handige lifehacks om het ouderschap wat makkelijker te maken. Had je baat bij deze post of lachte jij je ook een ongeluk om deze briljante opvoed-lifehacks? Dan zijn de volgende 13 ook zeker erg leuk en vooral handig!

1.

Als je baby niet stil wil liggen tijdens een fotoshoot, gebruik dan papa of mama als baby platform. Daar worden ze gegarandeerd rustig van.

2.

Gebruik een fotolijst om de basis info in te lijsten, met daar overheen een stuk gelamineerd plastic waar je gegevens kunt invullen die per keer kunnen verschillen. Zo voorkom je dat je tijdens je romantische avondje uit met je partner continu onderbroken wordt door de oppas met vragen.

3.

Gebruik zo’n toffe plastic speelgoedbal om een makkelijk te gebruiken handvat voor de baby rondom de fles te maken. Zo heeft de baby meer grip en hebben jouw handen meer rust.

4.

Plak stickers in de schoenen van de kinderen zodat ze de paren bij elkaar kunnen houden en zodat ze weten wat links en rechts is.

5.

Gooi de oude shampoofles niet weg. Snij de onderkant en de zijkant open en gebruik het als een verlenging van de kraan, zodat kinderen er beter bij kunnen.

6.

Deze kap houdt het water uit de ogen van je baby. Het ziet er nog schattig uit ook!

7.

Plaats wanneer de zon hevig schijnt een deken boven de box van je kind. Zo blijft hij fijn in de schaduw en veilig voor vervelende insecten.

8.

Maak van een ‘stomme taak’ een leuk spelletje…

9.

Gebruik een leeg krat en lege toiletrollen en je hebt de ideale ‘garage’ (lees: opbergplaats) voor je kind zijn auto’s. Grote kans dat hij het nog leuk vindt ook!

10.

Geslacht neutraal speelgoed bestaat bijna niet, maar je kan het wel zelf creëren. Koop 2 speelgoedauto’s en 2 poppen-bedjes en je kind kan met zijn/haar auto’s racen en ze daarna meteen verzorgen en in bed leggen.

11.

Een geniaal idee: een afwasbare tattoo met daarop jouw contactgegevens voor het geval dat je kind is weggelopen. Vinden ze nog stoer ook, zo’n tattoo!

12.

Zet een wasmand met gaten in een gevuld bad. Zo heeft je kind zijn speelgoed binnen handbereik zonder het gevaar dat hij gekke capriolen in het bad maakt om zijn speelgoed te pakken…

13.

Handig voor om de trampoline: rubberen zwemslurven. Wanneer de kids vallen, vallen ze dan tenminste niet op de harde ijzeren springveren.

Bekijk ook: De struggles van het ouderschap samengevat in een reeks hilarische illustraties

Reageer op artikel:
13 briljante lifehacks die het leven van ouders makkelijker zullen maken
Sluiten