Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 2 mrt 2018

12-jarige (!) Amerikaanse maakt waanzinnige tekeningen die je moet zien

We zien geregeld waanzinnige foto’s, toffe tekeningen en smakelijke kunstwerken voorbijkomen maar hoe vaak zijn die gemaakt door iemand van 12 jaar?! Zelden. In de beelden hieronder zie je hoe getalenteerd jonkies daadwerkelijk kunnen zijn – we zijn eigenlijk wel een beetje jaloers op deze tekenskills!

Dit zijn de 12-jarige Dana Abbey en haar grote zus Jaylah Abbey uit het Amerikaanse New Jersey.

12-jarige Amerikaanse maakt waanzinnige tekeningen en je moet ze echt even zien
Jaylah Abbey

De 19-jarige Jaylah is studente aan Eastern Arizona College. Dat is zo’n 4000 kilometer uit de buurt van haar ouderlijk huis en is daardoor dus veel weg. Gelukkig stuurt haar kleine zusje haar geregeld kunstwerken op. En die zijn geweldig!

Dit is zo’n tekening van de kleine Dana

12-jarige Amerikaanse maakt waanzinnige tekeningen en je moet ze echt even zien
Jaylah Abbey

Jaylah is – logischerwijs – nogal fan van de waanzinnige tekeningen van haar zusje en besloot ze te delen op Twitter. Al gauw gingen de platen de wereld over: meer dan 250.000 retweets kreeg ze!

https://twitter.com/Jaylah_Baby/status/967668509663809536

Trots

“Ik had een momentje waarop ik heel erg trots was als grote zus,” vertelt Jaylah aan BuzzFeed News. “Ik deelde dit gewoon zomaar op Twitter, had geen idee dat het zo viral zou gaan.”

Dana is volgens BuzzFeed blij met alle bewondering voor haar werk: “Het is fijn om te zien dat mensen mijn werk mooi vinden. In twee dagen tijd gebeurde het allemaal, en nu is mijn werk overal!”

Glorieuze toekomst voor de boeg met zulke waanzinnige tekeningen

Overigens heeft de creatieve Amerikaanse laten weten dat ze kunstenares wil worden als ze later groot is: “Ik hoop een winkeltje te hebben waar ik mijn tekeningen kan verkopen.” De eerste mensen die een print van Dana’s werk willen hebben meldden zich al op Twitter. Hoe goed!

Reageer op artikel:
12-jarige (!) Amerikaanse maakt waanzinnige tekeningen die je moet zien
Sluiten