12-jarig meisje rent per ongeluk een halve marathon

Maak kennis met LeeAdianez Rodríguez; een 12-jarige scholier die fitter blijkt te zijn dan ze zelf ooit had kunnen denken. Ze rende namelijk de halve marathon. Geheel per ongeluk…

Brendalee Espada, de moeder van LeeAdianez, vertelde Buzzfeed dat de jonge hardloopster al twee maanden bezig was met trainen en voorbereiden voor haar allereerste hardloopwedstrijd, van 5 kilometer lang. Echter op dé dag van de wedstrijd was ze te laat, dus haastte ze zich naar de start.

In alle haast sloot ze aan bij een hardloopwedstrijd waarvan ze dacht dat het de juiste was. De hardlopers waren net vertrokken, maar het personeel zei dat ze nog wel aan kon sluiten.

Echter had ze er geen idee van dat dit niet haar hardloopwedstrijd van 5 kilometer was, maar dat ze eigenlijk mee was gaan rennen met de halve marathon. Voor de duidelijkheid, dat is 21,1 kilometer, dus wel vier keer zo lang als waar ze zich op in had gesteld.

Na zo’n 6 kilometer realiseerde LeeAdianez zich dat de wedstrijd veel langzamer ging dan waar ze voor getraind had. Ze vroeg het de persoon die naast haar rende, die haar duidelijk maakte dat dit halve marathon van 21,1 kilometer was. Toen besloot ze er maar gewoon voor te gaan en de wedstrijd uit te rennen.

En dat deed ze!

Ze deed er uiteindelijk 2 uur en 43 minuten over, wat een erg goede prestatie is gezien haar leeftijd en haar minimale voorbereiding.

LeeAdianez en haar moeder die al die tijd ongerust bij de finish van 5 km stond te wachten | Bron: Brendalee Espada

Iemand die er iets langer over deed, is deze Japanner

Hij deed er 54 jaar over!

Reageer op artikel:
12-jarig meisje rent per ongeluk een halve marathon
Sluiten