11 inspirerende vrouwen met dappere optredens uit het verleden

Deze vrouwen hebben stuk voor stuk iets betekend in de geschiedenis. Voor de vrouwen van nu en voor de geschiedenis in het algemeen. Deze vrouwen hebben gevochten voor hun stem en erkenning.

Ze zijn hun dromen nooit vergeten en hebben heldhaftige daden uitgevoerd die niet iedere vrouw durft of durfde. En juist dat maakt ze zo speciaal.
Simone Segouin, eerder bekend onder haar strijdersnaam Nicole Minet, was een Franse verzetsstrijder. Deze dappere vrouw heeft gestreden tegen de Nazi’s en aan het eind van de oorlog hier een onderscheiding voor gekregen.
Deze dappere vrouwen wilden de wereld veranderen

Bron: Wikimedia

Florence Thompson werd ook wel de migrantenmoeder genoemd. Ze was één van de vele slachtoffers van de Grote Depressie. Ze had verschillende banen om haar kinderen te kunnen onderhouden. Heftig en dus een iconisch figuur uit de jaren ’30.
Florence Owens Thompson

Bron: Wikimedia

Deze moslima redt het leven van haar buurvrouw door haar sluier voor de gele Jodenster te houden. Uiteindelijk heeft de Joodse familie een tijd ondergedoken bij de moslims.
Deze moslima redt haar buurvrouw door haar sluier

Bron: Imgur

Deze vrouw van een Samurai soldaat is op dit portret zelf afgebeeld als soldaat. Dit komt omdat de vrouwen, op het moment dat de mannen weg waren, de taak hadden hun gezin te beschermen. Zowel thuis als voor hun vijanden.
Een Samurai vrouw moest haar kinderen thuis en van vijanden beschermen

Bron: Imgur

Jeanne Manford was een Amerikaanse activiste. Ze stond op voor de rechten van haar homoseksuele zoon en is mede-oprichter van PFLAG, de grootste politieke organisatie betreft de rechten van homoseksuelen.
Jeanne Manford, Amerikaanse activiste en mede-oprichter van PFLAG

Bron: Imgur

Amelia Earhart was pilote en werd vooral bekend omdat ze in ’32 als eerste vrouw de Atlantische Oceaan overvloog. Een echte vliegenierster die haar vluchten, hoogtes en routes bleef verbeteren.
Amelia Earhart is een Amerikaanse vliegenierster die als eerste vrouw de Atlantische Oceaan overvloog

Bron: Imgur

Margaret Hamilton was een technicus die het Apolloprogramma heeft begeleid. Hier staat ze naast een paper die ze met de hand heeft geschreven over hoe mensen naar de maan gebracht konden worden. Dit onderzoek is later ook daadwerkelijk gebruikt voor de Apollomissie.
Magaret Hamilton is een belangrijke pion geweest tijdens de Apollomissie

Bron: Imgur

Anna Fisher is de eerste vrouw in de ruimte. Ze was door NASA geselecteerd als kandidaat, ze kwam door de selectie en het programma heen en is uiteindelijk met drie NASA projecten mee de ruimte in geweest.
Anna Lee Fisher was de eerste vrouwelijke astronaut

Bron: Imgur

Deze twee vrouwen showden hun blote benen voor het eerst. Dit heugelijke moment vond plaats in Toronto en ging dus de boeken in. Een moment om de onafhankelijkheid van de vrouwen te tonen.
Deze twee vrouwen showden blote benen voor het eerst in Toronto

Bron: Imgur

Annie Lumpkins was een zogenaamde Freedom Rider. Zij streed voor gelijke mensenrechten. Deze activisten werden om de haverklap opgepakt omdat ze met hun rondtrekken veel overlast veroorzaakten. Toch bleven ze door vechten voor hun rechten.
Annie Lumpkins was rechtenactiviste en streed voor gelijke mensen rechten.
[RELATED id=’232412′]
Kathrine Switzer was de eerste vrouw die de Boston marathon rende maar daar letterlijk werd tegen gehouden. Het was naar zeggen van de organisatoren ‘verboden’ voor vrouwen om mee te doen met deze marathon. Kathrine heeft gestreden en uiteindelijk 5 jaar later haar zin gekregen. Vanaf toen mochten ook vrouwen mee rennen in marathons.
Kathrine Switzer werd op deze foto tegen gehouden tijdens het lopen van de Boston Marathon

Bron: Imgur
Reageer op artikel:
11 inspirerende vrouwen met dappere optredens uit het verleden
Sluiten