11 bizarre trends, gebruiken en voorwerpen die je alleen terugvindt in Japan

11 bizarre trends, gebruiken en voorwerpen die je alleen terugvindt in Japan

In het land van de Rijzende Zon hebben ze gebruiken waar ze in het Westen nogal van opkijken. Ze maken bijvoorbeeld bijzondere stockfoto’s, verkopen de vreemdste producten in verkoopautomaten en maken ze bijzondere soorten parfum.

Ook de onderstaande gekke producten, voedselproducten en fashion trends kun je alleen terugvinden in Japan.

1. IJs met de vreemdste smaken


Smaken verschillen, maar in Japan verkopen ze wel heel bijzondere smaken ijs. Je kunt ijs vinden met de smaak van noedels, vlees of bier. De smaken zijn zelfs zo populair dat je ze in heel veel ijswinkels kunt krijgen.

2. Het toilet museum in Tokio


In Tokio kun je een museum vinden dat volledig in het teken staat van toiletten en uitwerpselen. Zo is er bijvoorbeeld een WC-glijbaan voor kinderen en kun je poep van allerlei soorten dieren bekijken.

3. Ingewikkelde toiletten


In Japan kun je van alles doen in het toilet: muziek luisteren, de wc-bril verwarmen of een bidet gebruiken.

4. Scheve tanden


De Hollywood glimlach vinden ze in Japan te uitdagend. Ze vinden scheve tanden mooier en nog liever: dubbele tanden.

5. Plastic voedsel


Het namaken van kunstmatig voedsel wordt in Japan veel gedaan. Zo kunnen restaurants met dit ‘nep voedsel’ laten zien wat voor soort gerechten zij hebben.

6. Kleurrijke mode


In Japan is de mode op straat kleurrijk en een beetje gek. Soms wordt het zelfs als kunst bestempeld.

7. Eetbare kersenbloesem


De kersenbloesem is de nationale bloem van Japan en wordt ook gebruikt als lekkernij. Vooral in de lente, als de bomen in bloei staan, vind je in allerlei gerechten kersenbloesem terug.

8. Een spa waar je kunt baden in wijn, sake of koffie


In deze spa heb je baden met bijzondere inhoud. Altijd al eens in een bad met pannenkoekenstroop willen zitten? Hier kan het!

9. Een café waar je tederheid kunt kopen


In dit café kun je voor een vergoeding met de serveerster knuffelen, oogcontact maken of over hun haren strijken, maar niet verder! In Japan is het visuele aspect heel belangrijk. Op dit moment zijn serveersters gekleed als huishoudster erg populair.

10. Kit Kat in werkelijk ALLE smaken

Een bericht gedeeld door Cory (@corysoutar) op


Kit Kat wordt in het Japans uitgesproken als Kitto Katto. Dit lijkt veel op Kitto Katsu en dat betekent in het Japans “je zult zeker winnen”, een soort gelukswens. Daarom wordt een Kit Kat ook wel gezien als geluksvoedsel. In Japan zijn er veel soorten smaken te vinden van de reep.

11. Mensen in de metro duwen


Tijdens de spits zijn er in Japan zóveel mensen die met de metro reizen dat er speciale werknemers zijn die mensen de metro in duwen. Deze mensen worden ook wel oshiya genoemd.

Bekijk ook: Prachtige fotoserie van het ooit zo populaire Japanse pretpark, dat nu totaal verlaten is