Froot 22 jan 2018 Sissy Westerhuis

105-jarige man kan nog altijd abseilen en dankt dat aan… Whisky!

Abseilen? Dat kan nogal een uitdaging zijn. Voor Jack Reynolds is het meer dan dat: het is zijn lust en zijn leven. En dat ondanks het feit dat Reynolds al meer dan 105 jaar op de teller heeft!

Thrillseeker

Jack kwam al eens in de recordboeken toen hij in april 2017 als oudste persoon ooit in een achtbaan stapte. Kennelijk is hij het opzoeken van spanning nog lang niet verleerd: hij gaat nog altijd graag op pad.

Natuurlijk heeft de heer een aantal belangrijke rituelen, maar één van Jack’s geheime ingrediënten is… Whisky.

Moet je Jack zien gaan:

Ritueeltje

“Hij neemt een scheutje whisky in zijn thee ‘s ochtends en ‘s avonds graag twee shots Grouse in een glaasje fris. Hij zweert erbij,” aldus Jack’s jongste dochter Jayne Goodwin (57). “Als we vroeger ziek waren gaf hij ons ook altijd whisky te drinken, het heeft hem veel goeds gebracht!”

Record…

Jack is geboren in het jaar dat de Titanic zonk. Naast de titels ‘oudste in een achtbaan’ heeft hij nog een mooie: Jack was de oudste die meedeed aan de Ice Bucket Challenge!

Zo zag Jack’s achtbaanritje eruit

… Na record

Je zou denken dat iemand van 100+ het wat rustiger aan gaat doen, maar zoals je waarschijnlijk al in de gaten hebt gaat dat niet op voor Reynolds. Sterker nog: hij zoekt graag avonturen op. Zo nam hij voor zijn 104e verjaardag nam hij een tatoeage. Ohja: hij werd in dat jaar ook nog eens ‘s werelds oudste piloot in een vintage Tiger Moth toestel in Retford, Nottinghamshire.

Dochter Jayne: “Hij wil zijn stunts inzetten om geld in te zamelen voor goede doelen, maar hij heeft er ook enorm veel plezier in. Niets houdt hem tegen, hij gaat er volledig voor.” Wat een held.

Reageer op artikel:
105-jarige man kan nog altijd abseilen en dankt dat aan… Whisky!
Sluiten