Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 23 jul 2017

10 voorwerpen waarvan het echte gebruik je zal verbazen

Veel spullen die we in het dagelijks leven gebruiken hadden in eerste instantie een compleet ander doel. Zo kon je vroeger in het openbaar echt geen t-shirt dragen. En heb je enig idee waar bubbeltjesplastic eigenlijk voor diende? Deze 15 producten hebben een interessante herkomst die wij voor jou op een rijtje hebben gezet.

1. Schoenen aan een draad

De meningen over waarom mensen schoenen gooien verschillen, maar er zijn een aantal verklaringen:
– Studenten die klaar zijn met school of militairen die klaar zijn met dienst gooien hun schoenen de lucht in
– Het zijn geheime tekens van criminelen voor het verkopen van drugs. De kleur en vorm van de schoen laat zien wat je kunt kopen
– Dieven gooien de schoenen zodat er stroomstoring ontstaan. Terwijl dit wordt opgelost, stelen de dieven de draden

2. Fidget spinners

Hoewel de fidget spinner populair werd in 2017, werd een vergelijkbaar product al gemaakt in 1993. Het is anti-stress speelgoed voor mensen die problemen hebben met concentratie en angstig zijn.

3. Webcam

De eerste webcam ooit is ontstaan vanuit luiheid van een aantal studenten aan de Cambridge University in 1991. Het hele wetenschappelijke team had maar één koffiepot en die stond op een andere verdieping. Ze installeerden een camera bij de koffiepot die elke 3 minuten de afbeelding ververste. Wanneer de studenten koffie wilden, keken zij op de computer of er nog koffie in de pot zat.

4. Loopband

De loopband is uitgevonden in 1818 om gevangenen te straffen. Later werd de loopband ook gebruikt voor het malen van graan. Tegenwoordig is in elke sportschool wel een loopband te vinden.

5. T-shirt

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden t-shirts gebruikt als ondergoed. Als je in het openbaar verscheen met een t-shirt aan, was dat net als naakt rondlopen. Dit stereotype werd doorbroken in 1951 door de film A Streetcar Named Desire, waarin de acteur bijna overal in een t-shirt rondliep. Sindsdien is een t-shirt ook geaccepteerd als buitenkleding.

6. Kussens

Het kussen is uitgevonden zodat insecten niet in de neus, oren en mond van slapende mensen konden kruipen. In Europa gebruikten ze geen kussens, omdat het als een symbool van zwakte werd gezien.

7. Bubbeltjesplastic

In 1957 werd bubbeltjesplastic per ongeluk uitgevonden, omdat twee ingenieurs opzoeken waren naar behang met reliëf dat makkelijk schoon te maken was. Later werd het pas gebruikt om fragiele spullen mee in te pakken.

8. Brandy

Vroeger werd wijn gedistilleerd, zodat het makkelijker getransporteerd kon worden. Deze gedestilleerde drank was brandy en daar werd later water bij gedaan om er wijn van te maken. Tegenwoordig wordt wijn vervoerd in houten vaten en brandy los als drankje gedronken.

9. Zonnebrillen

In China worden zonnebrillen al sinds de twaalfde eeuw gebruikt, maar niet als bescherming voor de zon. Zonnebrillen werden gebruikt om de blik van anderen te ontwijken. Rechters droegen zonnebrillen zodat niemand hun emoties kon zien.

10. De blauwe haren van een tandenborstel

Als je dacht dat de blauwe haren op een tandenborstel voor de sier zijn, dan heb je het mis. Wanneer de blauwe kleur van de tandenborstel vervaagt is het tijd om een nieuwe aan te schaffen.

Ook leuk om te lezen: 20 briljante uitvindingen voor dagelijkse problemen

slimme uitvindingen
Reageer op artikel:
10 voorwerpen waarvan het echte gebruik je zal verbazen
Sluiten