Max Bollen
Max Bollen Froot 16 jan 2015

10 verbazingwekkende lifehacks die je leven zo veel makkelijker maken

Grant Thompson is een YouTuber met de bijnaam de ‘King of Random’. Hij staat vooral bekend om zijn how-to’s, wetenschappelijke experimenten, tutorials en zijn prank video’s. Vandaag schenkt Grant ons een simpeler leven, door ons te voorzien van tien awesome lifehacks. Zo heeft hij een oplossing voor het pellen van een kiwi, maar ook voor het barbecueën zonder aanmaakblokjes en nog veel meer. Na het zien van deze video wordt je leven zó veel makkelijker!

1. Advertenties op je telefoon uitschakelen

Dit trucje zorgt ervoor dat je onverstoord spelletjes kunt spelen op je telefoon, zonder dat je wordt onderbroken door irritante reclames. Zet je telefoon simpelweg op de vliegtuigmodus. Dat zorgt er onder andere voor dat je geen internetverbinding meer hebt. Je batterij gaat langer mee en je bent van de advertenties af.

2. Benzine tanken

Als je ooit in een huurauto hebt gereden, dan herken je dit gevoel. Je rijdt een benzinestation op om te tanken, maar je hebt geen idee aan welke kant je benzine moet bijvullen, want het is simpelweg niet jouw auto. Maar dit is eenvoudig op te lossen. Je hoeft vanaf nu nooit meer doelloos rondjes te lopen rond je auto. Kijk maar naar de pijl, naast het pompicoon. Deze wijst altijd naar de kant waar je benzinetank zit.

3. Chips in plaats van aanmaakblokjes

Over een half jaar staan we allemaal weer in onze tuin, om een avondje heerlijk te barbecueën. Maar wist je dat je hier helemaal geen aanmaakblokjes voor nodig hebt? Met een handjevol chips kom je een heel eind. Chips is namelijk verrassend makkelijk vlambaar en het houdt de hitte lang genoeg vast om een zak kolen te laten branden. Op deze manier heeft het vlees ook geen vieze brandstof smaak.

4. Een kiwi pellen

Kiwi’s zijn heerlijk en exotisch, maar hoe pel je deze fruitsoort nou eigenlijk het makkelijkst zonder te veel fruit weg te snijden? Om dit op te lossen, raden we je aan om een lepel in plaats van een mes te gebruiken. Druk de lepel vanaf de binnenkant langs de huid en de kiwi valt er soepel uit.

5. Je telefoon verloren

Dit is enorm handig voor wanneer je een telefoon bent kwijtgeraakt. Vaak is je telefoon vergrendeld en kan zelfs iemand met de beste intenties je telefoon nog niet teruggeven. Daarom is het handig om een screenshot in te stellen met je gegevens. Op deze manier kan de persoon in kwestie je contacteren.

6. De temperatuur van de douche

Vind je het ook zo irritant dat je de eerste twee minuten tijdens het douchen bezig bent met de juiste temperatuur te vinden? Het lijkt altijd net iets te koud of net iets te warm. Hier is een simpele oplossing voor. Markeer de plek van de juiste temperatuur met nagellak of een watervaste stift. De volgende keer dat je in de douche stapt, weet je in één keer de perfecte temperatuur te vinden.

7. De stropdas

Mannen, jullie weten als geen ander hoe irritant het kan zijn wanneer je stropdas niet goed wil blijven zitten. Bijvoorbeeld wanneer de wind te hard waait. De oplossing vind je in een oude blouse. Knip een stuk van je oude blouse af, waar normaal gesproken twee knoopjes doorheen gaan. Met dit stuk is het mogelijk om je stropdas vast te binden aan je huidige blouse.

8. Plastic verpakken

Wij kennen de irritaties van restjes voedsel in plastic te moeten wikkelen. Op zich is hier namelijk niets mis mee, was het niet dat de rol plastic er altijd uitvalt. Los dit op door de zijkanten van het karton in te drukken. Het is de perfecte oplossing, simpel en snel.

9. Het hoofdkussen

Word je ‘s ochtends wel eens wakker met een stijve nek of stijve rug? Dat komt misschien wel omdat je hoofdkussen niet perfect aansluit op de houding van je lichaam. Dit is op te lossen door het kussen in je nek te leggen. Hierdoor creëer je hetzelfde effect als wanneer je een op maat gemaakt hoofdkussen zou kopen.

10. Plastic tasjes

Het zijn erg handige dingen om te hebben, maar ze nemen al snel een hele lade in beslag. Om dat te voorkomen, vouw je simpelweg alle tasjes dubbel en leg je ze deels over elkaar heen. Rol nu in één keer het hele pakket op en klaar is kees. Het neemt veel minder ruimte in beslag dan voorheen.

Reageer op artikel:
10 verbazingwekkende lifehacks die je leven zo veel makkelijker maken
Sluiten