Kirsten Beukers
Kirsten Beukers Froot 14 jul 2017

Met deze 10 tips overleef je een lange vlucht

Niets is zo leuk als op vakantie gaan. Als je van reizen houdt is een verre bestemming helemaal tof! Helaas is er dan één nadeel: de lange vlucht. Vlieg je naar een ander werelddeel, dan zit je al snel langer dan 5 uur in het vliegtuig. En tenzij je businessclass vliegt is stilzitten tijdens een lange vlucht niet altijd even comfortabel. Daarom hebben wij voor jou 10 tips die je helpen bij het overleven van een lange vlucht. Goede reis!

1. Reserveer een goede stoel

Een comfortabele vlucht begint bij een comfortabele plek om te zitten. Er zijn een aantal tips voor het reserveren van een vliegtuigstoel:
– Als je veel beenruimte wilt, ga dan voor een rij bij de nooduitgang
– Wanneer je liever niet in de buurt van van kinderen zit, ga dan achterin het vliegtuig zitten. Vooraan zijn vaak speciale plekken voor baby’s
– Als je graag blijft bewegen, reserveer dan een stoel aan het gangpad
De allerbeste plek in het vliegtuig? Volgens Skyscanner is dat 6A en ze liggen hier uit waarom.

2. Kleed je comfortabel

Zorg ervoor dat je verschillende lagen aan hebt in het vliegtuig, zodat je jouw outfit makkelijk kunt aanpassen aan de temperatuur in het vliegtuig. Daarnaast zwellen je voeten op door de hoge luchtdruk, dus het is aan te raden geen krappe schoenen aan te doen. Ook een idee is om lekkere zachte sokken mee te nemen die je aan kunt doen tijdens de vlucht en een lekkere sjaal kun je als dekentje gebruiken.

3. Neem een praktische tas mee

Niets zo vervelend als een grote tas waarin je niks kunt vinden. Neem dus een kleine compacte tas mee waarin je alleen de essentiële dingen stopt. Het is handig als de tas het formaat heeft dat je tijdens de vlucht bij je kunt houden en onder de stoel voor je mag schuiven.

4. Eet licht en zorg voor snacks

Hoe verleidelijk het ook is om bij de McDonald’s eten wanneer je op het vliegveld bent, is het beter om dit niet te doen. Kies liever voor een lichte en goed verteerbare maaltijd zoals een salade. Het is ontzettend vervelend om tijden een lange vlucht last van je buik te krijgen. Neem daarnaast wat snacks mee voor in het vliegtuig, voor het geval je lichte trek hebt. Ga voor gezonde snacks zoals noten of gedroogd fruit.

5. Blijf gehydrateerd

Het is meestal erg droog in een vliegtuigcabine en dat vergroot de kans op uitdroging. Drink genoeg water en vermijd het drinken van (veel) alcohol en koffie. Heb je snel last van droge ogen en/of een droge huid dan is het ook verstandig om oogdruppels en hydraterende crème mee te nemen.

6. Zorg voor je eigen entertainment

Hoewel veel vluchten voor lange reizen hun eigen entertainment aanbieden, is het toch een goed idee om je eigen vermaak mee te nemen. Neem als het kan een iPad of een e-reader mee. Nu heb je de tijd om eindelijk die film te kijken, het seizoen van je serie te bingewatchen of een goed boek te verslinden.

7. Maak een reisdagboek

Hou je van schrijven? Dan is een lange vlucht het ideale moment om een reisdagboek te maken. Schrijf op hoe je de reis voor je ziet en welke plekken je graag wil gaan bezoeken. Op de terugweg kun je een verslag schrijven over alles wat je hebt meegemaakt. Zo heb je meteen een mooie herinnering aan je reis.

8. Vlog jouw reis

Ben je niet zo van het schrijven, dan is het ook een tof idee om je reis te filmen. Maak bijvoorbeeld je eigen vlog! In het vliegtuig heb je genoeg tijd om filmpjes op te nemen of te bewerken. Dit kun je natuurlijk doorzetten tijdens je vakantie.

9. Beweeg!

Lang stilzitten is niet goed voor je. Het is aan te raden om elke twee uur even te bewegen, door bijvoorbeeld op te staan of beenoefeningen te doen. Je kunt zelfs yoga doen in het vliegtuig, daar lees je meer over in dit artikel.

10. Bereid je voor op je slaap

Tijdens een lange vlucht is het fijn om een aantal uren te slapen. Bereid je hier dan ook op voor: neem een lichtgewicht dekentje (of een sjaal) mee en zorg voor een opblaasbaar kussentje. Vergeet de andere passagiers om je heen met een slaapmasker en goede oordoppen. Als er nog een klein toilettasje in je tas past, zorg dan voor een tandenborstel, een mini-tandpasta en verfrissende doekjes, zodat je jezelf na het slapen weer kunt opfrissen.

Lees ook: 17 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over het vliegen met een vliegtuig

Reageer op artikel:
Met deze 10 tips overleef je een lange vlucht
Sluiten