Sissy Westerhuis
Sissy Westerhuis Froot 24 sep 2017

10 briljante en belachelijke websites waarmee je een saaie dag spannender maakt

Er zijn miljoenen websites te vinden op het wereldwijde web, maar lang niet allemaal zijn ze ook leuk. Natuurlijk heb je Froot.nl voor je dagelijkse dosis positiviteit en webvitaminen, maar je hebt ook websites die simpelweg belachelijk zijn, of juist heel handig.

De 10 webadresjes hieronder zijn in ieder geval héél handig en interessant (als je je een keer verveelt, of als je ook echt informatie nodig hebt!) Scrollen maar!

1. The True Size

Op deze website kun je zien wat de daadwerkelijke afmetingen van een land zijn. Dus niet zo vertekenend als een wereldkaart, maar wat de maten nu eigenlijk écht zijn. Handig!

2. foXnoMad

Hier vind je allerlei wachtwoorden van openbare wifi-netwerken op vliegvelden. Superhandig als je zit te wachten op je vlucht.

3. Noisli

Op Noisli vind je heerlijk rustgevende geluiden. Je kunt het helemaal zelf samenstellen. Van regen tot wind en van onweer tot een rumoerig café (ja, ook dat kan rustgevend zijn).

4. How Many People Are In Space Right Now?

Superhandig als je je afvraagt of er iemand in de ruimte is. Verder spreekt deze website behoorlijk voor zich!

5. How Long to Read

Een goed boek is natuurlijk nooit weg, maar het is wel eens interessant om te weten hoe lang je nu waarschijnlijk zult doen over die bestseller die op je ligt te wachten. Maar wat nou als je boek nat is? Dit filmpje laat zien hoe je ‘m droogt!

6. Wordmark

Deze website is superhandig als je het juiste lettertype bij je productie zoekt. Vul een woord in en… De rest gebeurt vanzelf!

7. Do Nothing for 2 Minutes

Af en toe niets doen is essentieel voor een gezond leven. Dit adresje helpt je daarbij. Even. Helemaal. Niets!

8. My Fridge Food

Heb je nog wat dingen in je koelkast liggen maar geen idee wat je er mee kunt maken? Klik! Deze site stelt een aantal recepten voor.

9. Down for Everyone or Just Me?

Wat nu als je favoriete website down is? Ligt het dan aan jou(w netwerk), of is er een groter probleem? Paniek in de tent! Deze site helpt je er achter te komen waar het probleem ligt.

10. Caffeine Calculator

Hoeveel koppen koffie goed voor je is? Deze website rekent het voor je uit. En… het rekent ook nog eens uit hoeveel je er moet drinken om dood aan te gaan. Cheers!

Nog meer vermaak

Omdat we begrijpen dat 10 stuks echt niet genoeg is hebben we ook nog dit lijstje met interessante webadresjes. En er komt nog veel meer aan, dus houd Froot in de gaten!

[likebutton]Meer van dit soort artikelen zien? Vergeet ons dan niet te liken![/likebutton]

Reageer op artikel:
10 briljante en belachelijke websites waarmee je een saaie dag spannender maakt
Sluiten