Thrillers & horror: de 10 beste films op Netflix

Kirsten Beukers 1 jun 2018 Froot

Een avondje griezelen op de bank? Met Netflix zit je gebakken! Het platform heeft voldoende thrillers en horrorfilms te bieden. Maar welke zijn nu de beste?

Thrillers & horrorfilms op Netflix

De één kijkt er het liefste iedere avond naar, de ander vindt het verschrikkelijk en moet er niet aan denken om dit voor zijn plezier te kijken. We hebben het hier over horror- en thrillerfilms. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen die twee? Een horrorfilm is een film waarin angst het hoofdthema vormt. Een thriller is daarentegen een spannende misdaadfilm waarbij de klemtoon ligt op actie en gevaar. Hoe dan ook moet je voor beide filmgenres in ieder geval geen angsthaas zijn.

We hebben onze angsten overwonnen om deze vraag voor je te beantwoorden. Hieronder vind je de tien beste horrorfilms en thrillers die Netflix op dit moment te bieden heeft. Pak je popcorn, wat te drinken en een dekentje om je hoofd onder te verstoppen. Het wordt namelijk griezelen geblazen!

It Comes At Night: bang in het donker

Voor zijn gezin heeft hij één belangrijke regel: ga nooit naar buiten in de nacht. Want ‘s-nachts veranderen angstige mannen in monsters.

Hush: horror/thriller

Een dove schrijfster woont helemaal alleen in een huis in het bos. Wanneer een gemaskerde moordenaar voor haar huis verschijnt, moet ze vechten voor haar leven.

Creep: psychologische horror

Een cameraman neemt voor één dag een baan aan als cameraman om beelden van een terminaal zieke man vast te leggen. Wanneer hij ‘s avonds weg wil gaan, blijkt dat niets is wat het lijkt.

Gerald’s Game: sexy horror

Handboeien en lingerie moesten onderdeel worden van een spannend weekendje weg. Maar haar ergste nachtmerries werden werkelijkheid.

The Invitation: psychologische thrillers

Een koppel nodigt een aantal vrienden uit voor een diner, waaronder de ex-man van het hoofdpersonage. De ex-man denkt dat het koppel sinistere plannen heeft voor het gezelschap.

American Psycho: klassieke thriller

Een Wall-Street hotshot uit de jaren 80 is het letterlijk aan het killen. Doet hij het dit keer met een spijkerpistool of met een kettingzaag?

You’re Next: horror/thriller

Wanneer een meisje naar de familiereünie van haar nieuwe vriend gaat ontstaat er een bloedige strijd om te overleven, wanneer een bende gemaskerde hooligans het feest verstoort.

Prisoners: misdaad thriller

De dochter van Keller Dover en haar vriendinnetje worden ontvoerd en zijn spoorloos. Wanneer de politie niets kan vinden, besluit de vader van het meisje het heft in eigen handen te nemen.

Jaws: klassieke thriller/horror

Drie mannen zijn opzoek naar de grootste witte haai aller tijden. En die haai is hongerig.

Side Effects: psychologische thriller

Een vrouw krijgt medicijnen toegeschreven voor haar depressie, maar de bijwerkingen van het medicijn zorgen ervoor dat ze iets vreselijks doet. Zowel haar leven als dat van haar psychiater veranderen drastisch door deze gebeurtenis.

Deze selectie is mede mogelijk gemaakt door Tim Koomen a.k.a. ‘TimSidious’. Op zijn Instagram-account vind je recensies over nog veel meer horrorfilms. Checken dus!

Reageer op artikel:
Thrillers & horror: de 10 beste films op Netflix
Sluiten