A. de Jong
A. de Jong Nieuws 15 nov 2018

Yolanthe en andere BN’ers naakt met een boodschap

Of ze in haar tijd met Jan Smit in Volendam ook al met overbevissing bezig was zullen we nooit weten, maar nu maakt Yolanthe Sneijder-Cabau zich er sterk voor. Ze gaat naakt de strijd aan tegen overbevissing. Met een rog in de handen, om de boodschap duidelijk te maken.

Yolanthe naakt ten strijde tegen overbevissing

Het gaat om een campagne van Fishlove, waar ook Tygo Gernandt, Anna Drijver, Benja Bruijning, Gijs Scholten van Aschat, Bert Kuizenga en Rutger Hauer naakt aan meedoen. Op deze manier wil Fishlove aandacht vragen voor de gevaren van overbevissing. Yolanthe hoefde er naar eigen zeggen geen seconde over na te denken om uit de kleren te gaan. “Wij moeten beter met de aarde en haar natuurlijke bronnen om leren gaan. Vooral als moeder ben ik mij daarvan bewust. Ik wil graag dat mijn kind en alle andere kinderen op deze planeet van de natuur kunnen genieten en zich bewust zijn van het feit dat niet alles oneindig is.”

yolanthe, naakt, fishlove, overbevissing

Tygo Gernandt en Anna Drijver

Iedere BN’er die meedoet heeft weer een andere vis die het tegenwoordig moeilijk heeft in de handen. Zo draagt Tygo Gernandt, die er overigens aardig oud uit begint te zien, een zeebaars in zijn handen en Anna Drijver een tarbot. “We moeten aan de toekomst van de oceanen en zeeën denken en ons bewust worden van de visstand”, zegt Drijver. “We moeten samenwerken met vissers en biologen om ervoor te zorgen dat er geen vissoorten meer bedreigd worden.”

tygo, yolanthe, naakt, overbevissing, fishlove

Campagne van Fishlove in het buitenland

Naast Nederland voert Fishlove ook campagne in andere landen en met grote acteurs. Zo staan bijvoorbeeld Sean Penn, Paris Jackson, Emma Thompson, Judi Dench, Melanie Bernier, Barbara Cabrita (onderstaande foto) en Denis Rouvre naakt geportretteerd met een vis in de handen.

Barbara Cabrita, yolanthe, naakt, fishlove, overbevissing

Dat dit soort acties zin hebben, blijkt uit het verleden. Deze zeven dieren waren bijvoorbeeld uitgestorven in Nederland, maar zijn dankzij de inzet van de mens weer teruggekeerd.

Reageer op artikel:
Yolanthe en andere BN’ers naakt met een boodschap
Sluiten