Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 20 dec 2018

Nieuw ontdekte worm wegens ‘nare eigenschap’ vernoemd naar Donald Trump

Het komt wel vaker voor dat Amerikaanse presidenten als inspiratiebron gelden voor nieuw ontdekte dieren. Vaak kan dat gezien worden als een eer, maar in het geval van Donald Trump ligt dat echter iets anders. Een nieuw ontdekte amfibie is naar de president vernoemd, dankzij een bepaalde karakter eigenschap van zowel Trump als de wormachtige.

Donald Trump-amfibie steekt hoofd in het zand

De Dermophis Donaldtrumpi, zoals de nieuwe amfibie heet, steekt graag zijn hoofd in het zand. En dat is wat Donald Trump ook doet volgens het bedrijf dat de rechten op het benoemen van de nieuwe amfibie heeft verworven. De Dermophis Donaldtrumpi is ontdekt in Panama en tijdens een veilig kon er worden geboden op het recht om de amfibie van een naam te voorzien. Het winnende bedrijf bood uiteindelijk 25.000 dollar om dat recht te verwerven.

Donald Trump

Met het vernoemen van het beestje naar Donald Trump hoopt het bedrijf EnviroBuild aandacht te vestigen op de klimaatsveranderingen die momenteel gaande zijn. Iets dat Donald Trump keer op keer probeert te ontkennen, wat dus ook gezien kan worden op je kop in het zand steken.

Daarnaast is de amfibie – die je het best kan beschrijven als een soort grote worm – blind, wat ook past bij die verwijzing. Het is overigens niet voor het eerst dat er een nieuw ontdekte diersoort naar Donald Trump is vernoemd. Eerder maakte de wereld al kennis met de Neopalpa Donaldtrumpi. Een motsoort die een soort kapsel op zijn kop lijkt te hebben.

Donald Trump

Wil je meer lezen over de gekkigheden rondom de huidige Amerikaanse president? Dan hebben we hier een mooi overzicht.

Reageer op artikel:
Nieuw ontdekte worm wegens ‘nare eigenschap’ vernoemd naar Donald Trump
Sluiten