Nieuws 23 okt 2018 A. de Jong

Viral held Stefano ‘KRAKAKA’ Boston: ‘Ik heb de gunshots nooit gehoord’

“Door de harde muziek denken verschillende feestgangers dat de schoten in de beats thuishoren”, zo begint het legendarische viral filmpje van AT5 met twee helden. De ene held kwam bekend te staan als ‘Oh jazeker’, de andere als ‘Krakaka’. Laatst genoemde is Stefano Boston en die heeft wat opgebiecht, zo is te lezen in NRC Next.

Stefano Boston hoorde géén ‘krakaka’

“Ik hoorde krakaka”, zei Boston, die als getuige voor de camera stond van AT5 na een schietpartij in amsterdam Oost. “Alleen maar krakaka. Ik woon in 1095 man, schrik niet van gunshots.” Zijn rol in de video is heroïsch, net als de rustige verteller daarna. Maar Stefano Boston heeft bijna vier jaar na dato aan NRC Next (ja, die houden zich ook met dit soort zaken bezig) toegegeven dat hij de schoten helemaal niet hoorde. Eerst nog even de video, daaronder zijn verklaring.

AT5 Nieuws – Schietincident Molukkenstraat 01 feb 2015

Uploaded by AT5 on 2015-02-17.

“Ik heb de schoten nooit gehoord”, zegt hij in NRC Next. “Vrienden zeiden tegen me: daar gaat het niet om, Stefano. Je was prachtig op camera.” En zo is het. Wij staan achter de vrienden, want wat hebben we genoten van deze video, misschien nog wel beter dan ‘blikje in die water’. Bedankt Stefano, we hebben er heel veel lol aan beleefd.

De krakaka-rage

Nadat de video viral ging, kreeg Stefano Boston allerlei aanbiedingen. Hij nam rapnummers en housenummers op en er werden krakaka-shirts uitgebracht. Ajax-supporters hingen zelfs een spandoek op in de Amsterdam Arena.

Teemong – Krakaka

Teemong – Krakaka by Teemong

Stream Teemong – Krakaka by Teemong from desktop or your mobile device

De beste viral video’s ontstaan per toeval. Check bijvoorbeeld de video van deze hond, die een GoPro pakte en een achtervolgingsscène filmde.

Reageer op artikel:
Viral held Stefano ‘KRAKAKA’ Boston: ‘Ik heb de gunshots nooit gehoord’
Sluiten