A. de Jong
A. de Jong Nieuws 5 dec 2018

Video: David Attenborough en zijn boodschap aan de wereld

De 92-jarige sir David Attenborough heeft tijdens de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Polen een mooie speech gehouden, gericht aan alle wereldleiders. “Als we nu niks doen, is de teloorgang van de samenleving en het uitsterven van de natuur onze toekomst. We leven allemaal boven onze stand.” Het is de zoveelste waarschuwing aan de wereld, maar het lijkt nog steeds niet tot iedereen door te dringen.

De toespraak David Attenborough

David Attenborough ken je natuurlijk als die heerlijke stem uit oneindig veel natuurdocumentaires. The Blue Planet, Planet Earth, Life, Frozen Planet en zo kunnen we nog heel lang doorgaan. Naast het maken van natuurdocumentaires is hij ook bioloog. De afgelopen jaren heeft hij met eigen ogen aanschouwd hoe de natuur is veranderd door het klimaat. “Het klimaatprobleem is de ergste bedreiging voor mens in duizenden jaren. Het voortbestaan van onze beschavingen en de natuurlijke wereld waar we afhankelijk van zijn, ligt in jullie handen”, aldus David Attenborough tegen de aanwezige wereldleiders.

‘Continuation of civilisation is in your hands,’ Attenborough tells world leaders

The broadcaster David Attenborough told delegates at a UN climate summit: ‘If we don’t take action the collapse of our civilisations and the extinction of much of the natural world is on the horizon.’

In een interview met Reuters legt hij uit dat iedereen verantwoordelijk is, inclusief hijzelf. “Op de Zuidpool stond ik op een gletsjer. Ik kon me niet voorstellen dat die ooit zouden verdwijnen. Maar nog geen tien jaar later was hij verdwenen, door klimaatverandering. Ik had ook nooit kunnen denken dat sommige diersoorten zouden worden uitgeroeid. In de jaren vijftig ving ik dieren voor de Londense dierentuin, daar zou ik nu niet eens over nadenken om dat te doen.”

Check ook deze speech van David Attenborough, die op hilarische wijze wordt verstoord door een vogel.

Reageer op artikel:
Video: David Attenborough en zijn boodschap aan de wereld
Sluiten