Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 31 okt 2018

Forest Green Rovers is de eerste CO2-neutrale én vegan voetbalclub ter wereld

De Engelse voetbalclub Forest Green Rovers noemt zichzelf ‘de groenste voetbalclub van de wereld’. Daar kunnen ze nog wel eens gelijk in hebben ook. De Verenigde Naties erkennen de Forest Green Rovers als de eerste CO2-neutrale voetbalclub ter wereld.

Hoe kan Forest Green Rovers een CO2-neutrale voetbalclub zijn?

Heel simpel. De in 1889 opgerichte voetbalclub draait voor 100 procent op groene energie. Zo halen ze veel energie uit de zonnepanelen op het dak van het stadion. Ook het gras is duurzaam; er worden geen pesticiden gebruikt. Om water te besparen vangt de voetbalclub regenwater op. Daarmee kan het veld weer gesproeid worden. En het gras wordt natuurlijk gemaaid door een robotgrasmaaier die op zonne-energie werkt. In de onderstaande video zie je een reportage op de club, met onder meer het veganistische menu en de grasmaaier op zonne-energie.

Forest Green Rovers and the vegan menu

Forest Green Rovers aim ‘to be the most sustainable football club in the world’ Subscribe to ESPN UK: http://bit.ly/1oGUzVA Follow ESPN UK across multiple platforms: https://en-gb.facebook.com/ESPNUK https://twitter.com/ESPNUK http://www.espn.co.uk/

Eerste vegan voetbalclub ter wereld

Naast groen is de voetbalclub ook vegan. Zo verkopen ze bij Forest Green Rovers alleen veganistisch eten en vegan snacks aan de fans. In 2017 werd Forest Green Rovers al de eerste veganistische voetbalclub ter wereld. Je kunt er nog steeds burgers en fajitas eten, maar dan de veganistische variant.

Zelfs de spelers eten alleen veganistisch op de club. “Steeds meer atleten kiezen voor een vegan lifestyle vanwege de gezondheidsvoordelen”, aldus een woordvoerder van de club. “Een veganistisch dieet kan zorgen voor een betere sportprestatie. We zijn in goed gezelschap: Lionel Messi, Jermain Defoe, Lewis Hamilton en Venus Williams eten allemaal veganistisch.”

forest green rovers, co2-neutrale voetbal club, vegan

Maar hoe doet Forest Green Rovers het?

Dat het veganistische dieet voor de voetballers werkt, blijkt wel uit hun prestaties. In 2017 is Forest Green Rovers toegetreden tot de Football League, voor het eerst in het 129-jarige bestaan van de club. Ze spelen nu in League Two, de vierde en laagste profcompetitie in Engeland. Leuk feitje: het wapenschild van FC Barcelona is geïnspireerd op dat van Forest Green Rovers. Ecotricity is de sponsor van de groene en vegan voetbalclub. Dit is een groene energiemaatschappij die zich op allerlei manieren inzet om het klimmaatprobeem op te lossen.

Reageer op artikel:
Forest Green Rovers is de eerste CO2-neutrale én vegan voetbalclub ter wereld
Sluiten