Froot.nl
Froot.nl Nieuws 2 jan 2019

Waar is het UNOX-meisje van 2019? | Poll

Voor het eerst in jaren staat er op 2 januari geen vrouw in bikini met UNOX-muts op de voorpagina van De Telegraaf. Daarmee kunnen we voorzichtig concluderen dat er in 2019 in Nederland al een traditie – het ‘UNOX-meisje’ – verloren is gegaan. De Nieuwjaarsduik was er overigens nog wel op verschillende plekken in Nederland.

Waar is het Unox-meisje van 2019?

In een tijd waar diversiteit en inclusiviteit de boventoon voeren en seksisme bij alles op de loer ligt, lijkt er geen plek meer voor het UNOX-meisje. Daar zit natuurlijk wat in: op zoek naar het mooiste meisje in bikini tijdens een nieuwjaarsduik heeft iets voyeuristisch. En grote koppen op de cover als ‘Brrr, wat lekker’, dat kan nou eenmaal niet meer. Aan de andere kant kun je je afvragen of we niet een beetje te ver doorslaan met zijn allen. Geef in de poll in dit artikel jouw mening.

nieuwjaarsduik, unox-meisje 2019, telegraaf

We weten overigens niet wat de beweegreden van De Telegraaf was om te stoppen met deze traditie. Het kan ook een verzoek zijn van de worstenfabriek, maar dan lopen er nog genoeg dames in bikini rond zonder muts, zou je zeggen. Misschien heeft de redactie er helemaal niet aan gedacht. Of heeft de De Telegraaf zich voorgenomen zich meer te richten op serieuzer nieuws? Laten we hopen van niet, we hebben al genoeg serieuze kranten in Nederland. De Nieuwjaarsduik 2019 van Sydney werd in ieder geval wél belicht.

Poll

Foto’s nieuwjaarsduik 2019

Volledig in lijn met de moderne normen en waarden nog wat foto’s van de Nieuwjaarsduik 2019 op verschillende plekken des lands. Maak er een mooi jaar van.

https://twitter.com/johnvandertol/status/1080398720766742528

LeidscheRijnInBeeld on Twitter

De 3e editie van de #Nieuwjaarsduik in de #Haarrijnseplas was fris, koud, nat en vooral heel erg gezellig met ruim 275 deelnemers. #Leidscherijn #Utrecht @Unox @keywestutrecht @szHaarrijn

SjoerdRinsma on Twitter

Het is nog zo warm in Scheveningen dat de #nieuwjaarsduik zonder kleding kan

Patrick Braat ® on Twitter

Nieuwjaarsduik #breskens veel deelnemers en toeschouwers onder ideale omstandigheden voor een plonsje op #Nieuwjaarsdag

Team Looopings on Twitter

Foto’s van de #nieuwjaarsduik in het Brabantse pretpark BillyBird Park Hemelrijk.

Jacco on Twitter

nieuwjaarsduik #unox #wijkaanzee @ophetstrand_nl @DZK_Wijk #strand #zee

robert koelewijn on Twitter

wijkaanzee #nieuwjaarsduik #beverwijk

Ah, ze waren er dus wel

unox-meisje, 2019, nieuwjaarsduik, telegraaf

Om met een goed gevoel te eindigen: check deze 7 momenten, evenementen en andere hoogtepunten om naar uit te kijken in 2019.

Reageer op artikel:
Waar is het UNOX-meisje van 2019? | Poll
Sluiten