A. de Jong
A. de Jong Nieuws 21 nov 2018

‘Poolse Thanos’ vs. ‘Iraanse Hulk’ in MMA-debuut

Wat je van MMA moet vinden? Dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Maar het naderende gevecht tussen ‘Poolse Thanos’ (Martyn Ford) en de ‘Iraanse Hulk’ (Sajad Gharibi) wil iedereen zien. Vooral fans van Avengers: Infinity War.

‘Poolse Thanos’ vs. ‘Iraanse Hulk’ in de MMA

Eerst even over de ‘Poolse Thanos’. Dit is de Poolse vechter Martyn Ford, die enige tijd geleden aangaf de MMA te willen veroveren. Hij is 2,03 meter lang, bijna net zo breed en heeft een voorkomen om van te gruwelen. Zijn bijnamen zijn onder meer ‘Engste man op Aarde’ en ‘Thanos’, de slechterik uit Avengers: Infinity War. Het beest uit Polen is geen onbekende in Hollywood, zo had hij onder meer een rol in Kingsman: The Golden Circle. Op Instgram heeft hij 1,5 miljoen volgers en dan moet hij zijn MMA-debuut nog maken.

InTheCage.pl on Twitter

DONIESIENIA: Martyn Ford vs. Irański Hulk na KSW w przyszłym roku | https://t.co/tbqerQqqUe

“Ik ben altijd competitief geweest en hou van uitdagingen”, aldus Martyn Ford tegen SportBible over zijn naderende MMA-debut. “En misschien ben ik ook wel een beetje dom, toch?”, vervolgt hij met een knipoog. “Ik zal me hoe dan ook als een professional gedragen, want ik wat dat ik een voorbeeldrol heb te vervullen voor jongeren.”

Gevecht tussen Martyn Ford en Sajad Gharibi in 2019

Tja, wie zet je tegenover iemand die met Thanos vergeleken wordt? Juist, Sajad Gharibi. Die wordt namelijk de ‘Iraanse Hulk’ genoemd. Deze Iraanse kolos weegt 154 kilogram en is, net als Martyn Ford, een voormalig bodybuilder. Daarnaast heeft de ‘Iraanse Hulk’ een achtergrond in het worstelen. De heren hebben volgens SportBible een contract getekend voor een MMA-gevecht in 2019. We houden je op de hoogte wat betreft de exacte datum van het gevecht der giganten, die nog niet uit de doeken is gedaan.

De MMA mag dan deze twee superhelden verwelkomen, de UFC kan er ook wat van qua opmerkelijke sporters. Lees het verhaal over de ‘blowende krullenbol’ Sean O’Malley.

Reageer op artikel:
‘Poolse Thanos’ vs. ‘Iraanse Hulk’ in MMA-debuut
Sluiten