Themapark Puy du Fou

Het park Puy du Fou staat in Frankrijk bekend om de historische shows, zoals een Viking aanval, het Romeinse wagenrennen en een valkenshow. Het was één van de valkeniers die met het idee voor het afval rapen kwam. Christophe Gaborit had de vogels voor de show al geleerd een roos op te rapen en die naar een ‘prinses in een kasteel’ te brengen.

Intelligente dieren

Christophe trainde de roeken om een zelfde soort taak uit te voeren. Dit keer met stukjes papier en peuken in plaats van een roos. Hij leerde ze het afval te brengen naar een box, waar ze eten kregen als beloning. Vogels in de kraaienfamilie zijn intelligent. Zo verbaasden raven onderzoekers toen bleek dat ze kunnen plannen en kraaien herinneren gezichten.

Zes maanden training

Na zes maanden te hebben getraind, zijn de roeken maandag begonnen met hun nieuwe baan. Vier dagen per week gaan ze aan de slag, onder supervisie van een valkenier. Die controleert ook of mensen niet expres afval op de grond gaan gooien om de vogels aan het werk te zien.

“Het is een educatief programma”, zegt de directeur. “Niet voor de vogels, maar voor mensen. Het is een grappige manier om mensen te laten zien dat je niet zomaar afval op de grond kan gooien.” Want hoeveel moeite is het nou om even naar een prullenbak te lopen?

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden. Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.<');

Themapark Puy du Fou laat kraaien afval opruimen als les voor bezoekers

Vanaf deze week heeft het themapark Puy du Fou zes nieuwe medewerkers in dienst. … Continue reading Themapark Puy du Fou laat kraaien afval opruimen als les voor bezoekers

Nieuws 2 sep 2018