Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 7 nov 2018

Pokémon komen als Tamagotchi naar jouw broekzak

Ken je de Tamagotchi nog? Misschien pink je nu een nostalgisch traantje weg, of komen de trauma’s van continu sterfende digitale huisdieren helemaal terug. We hebben het natuurlijk over de kleurrijke zakcomputertjes uit de jaren negentig.

Tamagotchi x Pokémon

Althans, computertjes, je kon er slechts één spelletje op spelen. Een virtueel huisdiertje leeft in je broekzak. Eten geven, spelletjes ermee spelen: Tamagotchi kon behoorlijk intensief zijn. Ondanks de simpele aard van het concept, was het behoorlijk pittig om het pixelbeestje levend te houden.

Ondertussen zijn we enkele decennia verder. De hype is al lang niet meer wat het geweest is, zeker nu we allemaal met smartphones rondlopen. Remakes en reboots mochten niet baten.

Wellicht kan een van de grootste franchises ter wereld daar verandering in brengen: Pokémon. Uit gelekt beeldmateriaal blijkt dat er binnenkort speciale Pokémon-versies van Tamagotchi uit gaan komen. Een Pikachu en Eevee in je broekzak? Graag!

Pokémon Tamagotchi

Overigens is dit niet de eerste keer dat beide franchises samen komen. Begin 2000 kwamen er al uitvoeringen met de originele starters en Pikachu op de markt. De nieuwe modellen lijken uitgebracht te worden rondom de lancering van Pokémon: Let’s Go Pikachu en Eevee voor de Nintendo Switch.

Ondertussen zijn we een aantal jaar verder, en kun je dus ook meer features verwachten. Zo kun je de digitale beestjes bijvoorbeeld voorzien van kleding. Denk aan een Team Rocket-outfit, of allerlei petjes. Ook evoluties behoren tot de mogelijkheden.

Pokémon Tamagotchi

Helaas is het nog niet duidelijk wanneer deze hebbedingen uit gaat komen. Voorlopig blijft het bij leaks. Ach, in de tussentijd kun je nog eens op zolder graven tussen je oude speelgoed. Wellicht ligt daar nog de rottende digitale resten van je vroegere Tamagotchi te wachten… Over de jaren negentig gesproken: deze 21 afbeeldingen brengen je helemaal terug.

Reageer op artikel:
Pokémon komen als Tamagotchi naar jouw broekzak
Sluiten