Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 13 aug 2018

Nieuwe emoji in 2019: nog meer diversiteit en een blindengeleidehond

Waar we dit jaar al werden verblijd met emoji van roodharigen, zal de volgende uitbreiding hoogst waarschijnlijk diverser worden dan ooit. Het Unicode Consortium overweegt 55 emoji-koppels met verschillende huidskleuren en genders toe te voegen. Daarnaast wil de organisatie mensen met een beperking beter vertegenwoordigen.

Elk jaar beslist het Unicode Consortium welke smileys er worden toegevoegd aan het toetsenbord van je telefoon. In een blogpost kondigde de organisatie de shortlist aan voor 2019. Die draait dit jaar vooral om diversiteit en inclusiviteit en dat kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.

Zelf emoji-koppel samenstellen

Je hoeft niet bang te zijn dat je door al die toevoegingen uren bezig bent om de juiste emoji te vinden. Net als bij bestaande figuurtjes zal je kunnen kiezen voor een bepaalde huidskleur door op de emoji te klikken. We kunnen het koppel zelf samenstellen door twee verschillende poppetjes naast elkaar te zetten. Door bijvoorbeeld een Aziatische man naast een blanke vrouw te zetten, worden zij één koppel dat elkaars hand vasthoudt.

De emoji worden waarschijnlijk diverser dan ooit! Het Unicode Consortium overweegt volgend jaar emoji-koppels met verschillende huidskleuren en genders toe te voegen. Daarnaast wil de organisatie mensen met een beperking beter vertegenwoordigen. Op de shortlist voor de uitbreiding van 2019 staan dan ook een emoji die doof is, een blindengeleidehond en een gehoorapparaat. De emoji zullen begin 2019 te gebruiken zijn. Later dit jaar vergadert het Unicode Consortium nog of alle figuurtjes worden goedgekeurd.

4 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “De emoji worden waarschijnlijk diverser dan ooit! Het Unicode Consortium overweegt volgend jaar…”

Mensen met handicap beter vertegenwoordigen

In maart stelde Apple voor aan het Unicode Consortium om volgend jaar smileys toe te voegen die gericht zijn op mensen met een beperking. De organisatie vond dat een goed idee en heeft het voorstel grotendeels overgenomen. Er wordt onder andere gekeken naar een figuurtje van een doof persoon, een rolstoel en van een blindengeleidehond.

Nog even wachten

Of we de nieuwe emoji volgend jaar ook daadwerkelijk kunnen gebruiken, is nog even afwachten. Daar wordt later dit jaar nog over vergaderd door de organisatie. Goedgekeurde emoji zijn ongeveer in maart 2019 te gebruiken.

Voor 2020 zijn er overigens ook al kandidaten: een ninja, militaire helm, mammoet, veer, dodo, toverstaf, timmerzaag en een schroevendraaier.

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden. Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Reageer op artikel:
Nieuwe emoji in 2019: nog meer diversiteit en een blindengeleidehond
Sluiten