Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 7 aug 2018

18-jarige heldin redt levens met lieve briefjes op zelfmoordbrug

Meer dan veertig briefjes plakte de 18-jarige Paige Hunter op een brug in de Engelse stad Sunderland. Met de briefjes wil het meisje mensen die overwegen zelfmoord te plegen eraan herinneren dat hun leven ertoe doet. Met succes, want volgens de politie heeft Paige al minstens zes levens gered.

Mensen helpen door eigen ervaring

In de woonplaats van Paige is de Wearmouth Bridge een veelvoorkomende plek waar mensen zelfmoord plegen. Paige heeft er zelf ook een paar keer gestaan. Het meisje heeft PTSD (post traumatic stress disorder) en weet daardoor hoe moeilijk het is om suïcidale gedachten te hebben.

“Ik ben een paar keer naar de Wearmouth Bridge gegaan toen ik het moeilijk had en me eenzaam voelde. Overwegen of je moet springen of niet is verschrikkelijk”, vertelt ze. “Ik wil niet dat mensen datzelfde gevoel hebben.”

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Briefjes op brug redden levens

Daarom schreef het meisje tientallen briefjes met zinnen die haar zouden helpen als ze daar op die brug stond. Een aantal voorbeelden van de briefjes die ze schreef, vind je hier. Volgens de politie van Sunderland hebben de briefjes al zes levens gered.

briefjes, brug, actie, zelfmoord, levens redden

Inspirerende actie

De politie heeft Paige een ingelijste certificaat gegeven om haar te bedanken voor haar inspirerende actie. “Ze zou heel erg trots op zichzelf moeten zijn”, vindt de politie. Nu het meisje weet dat de briefjes echt helpen, is ze van plan nog meer briefjes op te hangen op plekken als de Wearmouth Bridge.

Paige laat zien hoeveel verschil één persoon kan maken. Ze redt niet alleen levens, maar weet met haar actie ook nog eens aandacht te vragen voor geestelijke gezondheidsproblemen.

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden. Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Reageer op artikel:
18-jarige heldin redt levens met lieve briefjes op zelfmoordbrug
Sluiten