Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 27 sep 2018

McDonald’s stopt met kunstmatige ingrediënten in burgers

Calciumpropionaat en natriumbenzoaat klinken niet echt als je favoriete kostje. Integendeel. Dat is ook precies de reden dat McDonald’s deze en andere kunstmatige ingrediënten niet meer toevoegt aan de bekendste burgers van de fastfoodketen, zoals de Big Mac en de Quarter Pounder. Dat meldt The Wallstreet Journal.

Door de veranderingen zitten er geen kunstmatige conserveermiddelen en smaak- en kleurstoffen meer in de zeven bekendste burgers. Ook in het Happy Meal zijn ze niet meer te vinden. De verandering is volgens het bedrijf niet in de prijzen van de burgers terug te zien.

Kunstmatige ingrediënten slecht voor imago

McDonald’s hoopt op deze manier nieuwe klanten aan te trekken en een gezonder imago te krijgen. Voor zover dat natuurlijk mogelijk is. We willen steeds vaker weten wat we nou eigenlijk in onze mond stoppen. “Klanten vinden de kwaliteit, de ingrediënten en waar het eten vandaan komt, tegenwoordig erg belangrijk”, zegt McDonald’s.

In 1990 opende de eerste Sovjet-McDonald’s: 25 historische foto’s

De fastfoodketen heeft de kunstmatige ingrediënten vervangen door natuurlijke ingrediënten, of heeft ze compleet weggelaten. Ze zijn niet meer te vinden in de broodjes, kaas en saus. Alleen de augurken zijn een uitdaging. Ze zijn wel op zoek naar een augurk met dezelfde zure smaak met alleen natuurlijke ingrediënten, maar McDonald’s heeft die nog niet gevonden.

Vers rundvlees bij McDonald’s

Het is niet de eerste verbetering die de McDonald’s dit jaar heeft doorgevoerd. Vanaf dit voorjaar maakt de fastfoodketen in de VS de Quarter Pounder niet meer met een diepvries hamburger, maar met vers rundvlees. Ook verwijderde het bedrijf kunstmatige conserveermiddelen uit de Chicken McNuggets. Sinds de veranderingen is de omzet van de McNuggets gestegen en de verkoop van de hamburger toegenomen.

Reageer op artikel:
McDonald’s stopt met kunstmatige ingrediënten in burgers
Sluiten