A. de Jong
A. de Jong Nieuws 7 mrt 2019

Mark Zuckerberg bouwt privacy-platform Facebook, geloof jij het?

In een online boodschap heeft Mark Zuckerberg aangekondigd het roer om te gooien bij Facebook. Na het privacyschandaal durft Mark Zuckerberg het gewoon te zeggen: “Facebook wordt een privacy-focused communicatieplatform”.

Mark Zuckerberg zegt oorspronkelijke visie Facebook vaarwel

Het platform dat Mark Zuckerberg ooit oprichtte om te verbinden en de wereld opener te maken, wordt nu een ‘privacy-focused communicatieplatform’. De nieuwe koers staat lijnrecht tegenover de oorspronkelijke visie van het bedrijf. De miljardair schrijft dat Facebook zich op privécommunicatie gaat richten en dat alle chatberichten versleuteld gaan worden. Dit betekent dat berichten alleen voor de zender en ontvanger te zien zijn. Alleen WhatsApp heeft dat nu in beperkte mate, Facebook Messenger en Instagram Direct nog niet.

“Op privacy gefocuste platformen worden belangrijker dan de open platforms van vandaag. Privacy geeft mensen de vrijheid zichzelf te zijn en de mogelijkheid op een natuurlijkere manier te communiceren”, aldus de de CEO van Facebook. De nieuwe koers gaat verder dan wat kleine aanpassingen. Zo bouwt het bedrijf geen datacenters in landen die mensenrechten niet respecteren en toegang eisen tot de data, zoals China.

Poll: meer privacy, geloof jij het?

Dat Mark Zuckerberg ineens de privacy-profeet uithangt, zorgt natuurlijk voor cynische reacties. Daar speelt hij vast op in. “Ik kan me voorstellen dat mensen wantrouwend zijn over het feit dat juist Facebook een privacy-platform bouwt. We hebben nou eenmaal geen goede reputatie als het om privacybescherming gaat. Maar we hebben meerdere malen aangetoond dat we in staat zijn services te ontwikkelen die mensen echt willen, waaronder privécommunicatie.” Lees hier de complete boodschap.

De grote vraag: geef jij Mark Zückerberg na het privacyschandaal een tweede kans geeft of vertrouw je hem niet meer? Laat het weten in de poll.

Eerder deze week maakte The New York Times bekend dat het sociale netwerk een crypto coin ontwikkelt, die Bitcoin moet doen vergeten.

Reageer op artikel:
Mark Zuckerberg bouwt privacy-platform Facebook, geloof jij het?
Sluiten