Noah Korevaar
Noah Korevaar Nieuws 31 okt 2018

Aan de slag met de MacBook Air in New York: perfect voor de creatief?

Apple heeft dinsdagavond in New York een aantal verschillende nieuwe Macs onthuld. De MacBook Air 2018, iPad Pro 2018 en ook de Mac mini 2018 maakten hun debuut. Eindelijk, na jaren aan een gebrek aan upgrades. Wij waren erbij, om voor jou te testen of de MacBook Air de perfecte laptop voor de creatief is.

MacBook Air 2018 met taps design

Het nieuwe design van de MacBook Air doet sterk denken aan de MacBook Pro, maar dan met taps toelopende randen. Het geheel oogt een stuk moderner en strakker, vooral dankzij de vijftig procent dunnere schermranden. Apple komt daarbij niet in de buurt van bijvoorbeeld Dell’s meest recente flagships, maar het is zeker een grote verbetering.

Aan de slag met de MacBook Air in New York

Touch ID (maar geen Touch Bar)

Een van de meest interessante features van de nieuwe MacBook Pro was de Touch Bar. Dat is het touchscreen dat de functieknoppen verving. Die maakt helaas niet de overstap naar de MacBook Air. Dat is gelukkig wel het geval bij Touch ID. Daarmee kun je middels je vingerafdruk inloggen op de laptop.

Aan de slag met de MacBook Air in New York Aan de slag met de MacBook Air in New York

Extra scherp scherm

Het heeft veel te lang geduurd, maar in 2018 komt Retina dan eindelijk ook naar de MacBook Air. Medewerkers van Apple konden tijdens het event ons helaas niet vertellen of het om hetzelfde schermpaneel als in de MacBook Pro gaat. Voor zover we het in de overbelichte hands-on ruimte konden beoordelen, is het echter een grote verbetering ten opzichte van de huidige modellen. De resolutie is in ieder geval wel op het niveau van de pro: 260 x 1600 met 227 pixels per inch.

Prima toetsenbord

Nog een stukje erfgoed van de Pro: het derde generatie vlindertoetsenbord. De toetsen zijn extra goed beschermd tegen stof en kruimels, en maken minder geluid dan voorheen. Het levert een prettige gebruikservaring op, maar het blijft een controversieel design dankzij de zeer dunne toetsen. We raden je dan ook aan om het eerst in een winkel zelf te proberen.

Aan de slag met de MacBook Air in New York Aan de slag met de MacBook Air in New York Aan de slag met de MacBook Air in New York

En toen was er goud

De nieuwe MacBook heeft niet alleen een nieuw design gekregen, maar is ook verkrijgbaar in nieuwe kleuren. Consumenten kunnen kiezen tussen spacegrijs, goud en zilver. Wat ons meteen opviel in New York is dat het nieuwe goud echt heel fel goud is. Niet zo subtiel als op de iPhone XS dus. Qua porten beschik je nog steeds over de mini-jack en dit keer twee USB-C porten. Ook een mooie meevaller: het trackpad is nu net zo groot en hoogwaardig als op de MacBook Pro.

Al met al zijn we zeer te spreken over de nieuwe MacBook Air. Benieuwd naar alle specificaties, prijzen en details? Check dan dit overzichtsartikel bij onze collega’s van One More Thing.

Reageer op artikel:
Aan de slag met de MacBook Air in New York: perfect voor de creatief?
Sluiten