A. de Jong
A. de Jong Nieuws 26 nov 2018

Hele Juventus-stadion roept ‘SIUUUUUU’ na goal Ronaldo

Hij moest even wennen aan de club, zijn medespelers, het stadion, publiek en shirt. Maar het is zo ver: Cristiano Ronaldo is Real Madrid vergeten en de grote ster van Juventus. Hij scoort het ene na het andere doelpunt. Het grote verschil met zijn vorige club. Van het Juventus-publiek heeft hij wel onvoorwaardelijke steun. Zo veel dat het eng begint te worden: ‘SIUUUUUU’.

Cristiano Ronaldo juicht, Juventus-stadion schreeuwt in koor

Waar Ronaldo door het superkritische publiek van Real Madrid om onbegrijpelijke redenen regelmatig werd uitgejoeld, wordt hij Turijn inmiddels op handen gedragen. En als je in het stadion van Juventus eenmaal een held bent, dan ben je dat voor altijd.

Juventus won afgelopen weekend met 2-0 van SPAL 2013, een voetbalclub uit de Italiaanse stad Ferrara. Een van de goals werd gemaakt door, wie anders, Cristiano Ronaldo. Daarbij juichte de Portugese stervoetballer op zijn eigen iconische manier. En sinds afgelopen weekend doet het publiek van Juventus daar nog een schepje bovenop door massaal de iconische kreet van Ronaldo te roepen op het moment dat hij landt tijdens het juichen. Of dit goed is voor zijn ego, laten we in het midden.

Juventus-publiek: ‘SIUUUUUU’

Het is alweer de derde wedstrijd op rij in de Serie A waarin Ronaldo het doel treft. Ook in de Champions League scoort hij er lustig op los. Niet zo vreemd dus dat het fanatieke publiek van de Italiaanse grootmacht de Portugese wereldster heeft omarmd. “Blij om het team aan een belangrijke overwinning geholpen te hebben”, postte Ronaldo op Twitter, met uiteraard zijn eigen goal bijgevoegd. Tot nu toe is hij in zestien duels bij Juventus betrokken geweest bij vijftien goals. Tien daarvan scoorde hij zelf, vijf bereidde hij voor met een assist.

Selfie

Cristiano Ronaldo heeft niet alleen fans op de tribune zitten, maar ze lopen ook bij zijn tegenstanders in het veld. Zo klopte AC Milan talent Raoul Bellanova na een wedstrijd aan bij de kleedkamer van Juventus, voor een selfie met zijn idool. Ronaldo poseerde met alle liefde, in zijn blote buik. De selfie ging viral, maar dat had toch echt te maken met de onbewuste photobomb van Giorgio Chiellini, die net zijn onderbroek had uitgetrokken.

Reageer op artikel:
Hele Juventus-stadion roept ‘SIUUUUUU’ na goal Ronaldo
Sluiten