A. de Jong
A. de Jong Nieuws 11 sep 2018

John Legend eerste zwarte man met Emmy, Grammy, Oscar én Tony Award

John Legend gaat de boeken in als de eerste zwarte man bij de EGOT-club. Wat inhoudt dat hij een Emmy, Grammy, Oscar én Tony Award heeft gewonnen. Tijdens de de Primetime Creative Arts Emmy Awards won hij een Emmy voor zijn rol in Jesus Christ Superstar Live in Concert.

John Legend eerste zwarte man bij de EGOT-club

Naast John Legend wonnen Andrew Lloyd Webber en Tim Rice ook een Emmy met Jesus Christ Superstar, het Amerikaanse equivalent van The Passion. Zij produceerden de musical die live werd uitgezonden door de Amerikaanse zender NBC. Het toeval wil dat daarmee ook Andrew Lloyd Webber en Tim Rice zijn toegevoegd aan de EGOT-club, die nu uit vijftien personen bestaat.

Andrew Lloyd Webber en Tim Rice
V.l.n.r.: Andrew Lloyd Webber, John Legend, Tim Price

Emmy voor John Legend in Jesus Christ Superstar

John Legend won de Emmy Award voor zijn rol als Jezus Christus in Jesus Christ Superstar. Daarnaast hielp hij Webber en Rice overigens ook met de productie. Legend is de eerste zwarte man met zowel een Emmy, Grammy, Oscar en Tony Award. En dat is bijzonder. We kennen allemaal de kritieken op de ‘te witte’ Oscar-nominaties van een paar jaar geleden nog. Hieronder zie je waar hij de rest van zijn EGOT-status aan te danken heeft.

Oscar: Selma (2014)

In 2014 kreeg John Legend tijdens de Academy Awards een Oscar voor het beste originele nummer. Het ging om het nummer Glory, de soundtrack voor de film Selma.

Common, John Legend – Glory

From the motion picture “Selma”

Tien Grammy Awards

In totaal won hij als zanger en songwriter tien Grammy Awards. Onder meer voor Get Lifted (2004) als beste R&B Album, Shine (2010) als beste R&B Song en Glory (2014) als beste Filmsong.

John Legend, The Roots – Shine (Live In Studio)

Music video by John Legend & The Roots performing Shine. (c) 2010 Getting Out Our Dreams and Sony Music Entertainment

Tony Award: Jitney (2017)

De Tony Awards zijn de bekendste theaterprijzen in Amerika. Joh Legend won in 2017 een Tony Award als co-producer van de musical Jitney.

De reactie van John Legend op zijn EOGT-status

Als kleine jongen droom je van een Emmy, Grammy, Oscar of Tony Award. Maar lid van de EGOT-club? “Ik vind het een surrealistisch idee. Als kleine jongen wilde ik een Grammy, ik droomde niet over EGOT. Ik wist niet eens wat het was. Maar dit is een enorme eer”, zegt John Legend in het onderstaande interview met Entertainment Toninght.

John Legend Reacts to ‘Surreal’ E.G.O.T Status After Emmy Win! (Exclusive)

Legend took home a Creative Arts Emmy for Outstanding Variety Special (Live) as a producer of ‘Jesus Christ Superstar Live in Concert.’ More from Entertainment Tonight: https://www.youtube.com/channel/UCdtXPiqI2cLorKaPrfpKc4g?sub_confirmation=1 Exclusives from #ETonline : https://www.youtube.com/playlist?list=PLQwITQ__CeH2Y_7g2xeiNDa0vQsROQQgv

Fan van Aretha Franklin

John Legend was een groot fan van de onlangs overleden Aretha Franklin. ‘Salute to the Queen. The greatest vocalist I’ve ever known. 🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽🙏🏽 #Aretha’, reageerde hij op het overlijden van de Queen of Soul. Bekijk hier 20 andere hartverwarmende reacties uit de muziekwereld op het overlijden van Aretha Franklin.

Reageer op artikel:
John Legend eerste zwarte man met Emmy, Grammy, Oscar én Tony Award
Sluiten