Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 5 sep 2018

IKEA helpt jou water besparen met ingenieus opzetstukje

IKEA en de Zweedse start-up Altered bundelen hun krachten en brengen een opzetstukje voor de kraan op de markt, waarmee je liters minder water verbruikt. In de loop van volgend jaar ligt de Misteln in de schappen van de IKEA. De prijs is misschien lager dan je verwacht: voor maar vijf euro is het opzetstuk van jou.

90 procent water besparen dankzij IKEA

Als de Misteln eenmaal op je kraan zit, kun je twee standen gebruiken. Bij de ene stand verstuift het water en bespaar je maar liefst 98 procent water in vergelijking met gewone kranen. Bij de andere stand wordt het water gesproeid en bespaart je dat 85 procent. Goed voor het milieu én voor je portemonnee dus.

Altered wist twee jaar geleden door een Kickstarter-campagne genoeg geld bij elkaar te krijgen om een waterbesparende kraan op de markt te brengen. Het opzetstukje dat ze met IKEA ontwikkelden is een stuk goedkoper en daardoor laagdrempeliger om te kopen. De Misteln wordt een universeel opzetstuk, dat op elke kraan zou moeten passen.

https://www.instagram.com/p/BnV9tOanllS/

Is het glas halfvol of halfleeg?

Het enige nadeel is dat je met de Misteln wel je geduld gaat oefenen. Met de waterbesparende kraan van Altered kost een glas inschenken zo’n drie minuten. Bij Misteln gebruikt IKEA de techniek van Altered om het betaalbare opzetstukje te ontwikkelen. Er bestaat dus een kans dat het iets sneller is.

Een beter milieu begint in de badkamer: vier simpele douche-regels

We verbruiken per persoon ongeveer 119 liter water per dag… Het verwerken en reinigen van al dat water kost energie en is daardoor belastend voor het milieu. Bij het reinigen worden bovendien chemicaliën gebruikt die ook een slechte invloed hebben op de wereld.

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden. Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Reageer op artikel:
IKEA helpt jou water besparen met ingenieus opzetstukje
Sluiten