Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 29 jul 2018

Dit was Mini Milkshake: hét festival voor mensen met een beperking

Afgelopen weekend dansten 17.000 mensen op het meest kleurrijke festival van Nederland: Milkshake in Amsterdam. Het festival wil een plek zijn waar iedereen zich welkom voelt en organiseert daarom ook Mini Milkshake. Daar kunnen mensen met een beperking samen met hun begeleiders genieten van optredens en muziek.

Mini Milkshake

Een dag voor het officiële festival, kon je dit jaar voor de derde keer naar Mini Milkshake. Dit feest past enorm goed bij de missie van Milkshake: een festival waar je écht helemaal jezelf kan zijn en waar niemand je gek aankijkt. Het festival viert diversiteit en inclusiviteit. Dat zie je niet alleen aan de kleuren en glitter explosies op zaterdag en zondag, maar ook aan de kleine versie van het festival.

De échte festival beleving

We kunnen stiekem wel rekenen op een vierde editie van Mini Milkshake, want ook dit jaar genoten de bezoekers enorm. Presentator Johnny de Mol was er ook en noemde het tegen AT5 ‘misschien wel het mooiste feestje ooit’. Voor vijf euro konden mensen met een beperking het festivalterrein op, waar organisator ‘For All Who Love Foundation’ zorgde voor de echte festival beleving.

When our stardust shines we all feel magic in the air. We all felt special #minimilkshake#love#happiness#special#peoplewithspecialneeds#festival#special

Een bericht gedeeld door i love colors not white walls (@madebymasja) op

Dit is echte ♥️! 600 mega enthousiaste verstandelijk gehandicapten onder aanvoering van @johnnydemolofficial in de sit-down bij [email protected]! #liefde #cordaan #minimilkshakefestival #milskhakefestival

Een bericht gedeeld door WesterUnie (@westerunie) op

Happy pride all!! Inclusiviteit is het toverwoord!! 😊🌈❤️🎉 #minimilkshake #festivalvooriedereen #leukstedagever

Een bericht gedeeld door Johnny De Mol (@johnnydemolofficial) op

Duurzaam festival

Milkshake kreeg al bonuspunten als tof festival, omdat ze dit jaar 40 procent minder plastic hebben gebruikt. Het bestek en de bordjes waren biologisch afbreekbaar, festivalgangers betaalden borg voor een beker en er werd niet met plastic muntjes betaald.

Reageer op artikel:
Dit was Mini Milkshake: hét festival voor mensen met een beperking
Sluiten