Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 2 aug 2018

HEMA trouwt drie buitenlandse LGBT koppels tijdens de Pride Week

Bij de HEMA denk je natuurlijk direct aan rookworsten en tompoucen, maar de winkelketen organiseert ook heuse bruiloften. Drie LGBT stellen die niet in hun eigen land mogen trouwen, zijn dankzij HEMA tijdens de Pride Week in het symbolische huwelijksbootje gestapt.

Iedereen moet de liefde kunnen vieren en bezegelen, vindt HEMA. Maar in lang niet alle landen – zelfs niet in Europa – kunnen LGBT koppels trouwen. “Iets wat in ons land al achttien jaar mogelijk is, is in veel Europese landen nog geen werkelijkheid”, zegt HEMA-CEO Tjeerd Jegen.

Pride Week actie van HEMA

Ter ere van de Pride Week bedacht de winkelketen een geweldige actie om dat trouwverbod onder de aandacht te brengen. Ze gaven drie stellen uit Roemenië en Bulgarije een geheel verzorgde bruiloft cadeau. Gisteren was het zover en gaven de koppels elkaar het symbolische ja-woord, in het bijzijn van hun getuigen.

The Issue on Instagram: “Wát een goede actie van HEMA! In lang niet alle landen mogen LGBT koppels trouwen. Iedereen moet de liefde kunnen vieren, vindt de…”

3 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Wát een goede actie van HEMA! In lang niet alle landen mogen LGBT koppels trouwen. Iedereen moet de…”

De huwelijksplechtigheid werd voltrokken door Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand Ina Poppen. Heel bijzonder, want zij was achttien jaar geleden ook betrokken bij het eerste LGBT huwelijk in Nederland.

Regenboog-tompoucen

COC Nederland, een belangenorganisatie voor de LGBT community, is blij met de actie van HEMA. “In een flink aantal landen in Europa is het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht nog niet geregeld. Anno 2018 wordt dat toch echt weleens tijd.” Deze week hebben de iconische tompoucen van de winkel ook nog eens een kleurige make-over gekregen. De volledige opbrengst van de regenboog-tompoucen gaat naar COC Nederland.

Geef kleur aan de liefde, hap in onze Pride tompouce en steun meteen het COC.

5,322 Likes, 138 Comments – HEMA (@hemanederland) on Instagram: “Geef kleur aan de liefde, hap in onze Pride tompouce en steun meteen het COC.”

In de video hieronder zie je hoe de HEMA huwelijken zijn verlopen:

Gisteren hadden we de eer een bruiloft te organiseren voor drie stellen die in eigen land niet mogen trouwen. Geniet met ons na van dit prachtige feest. #HEMAhuwelijk

424 Likes, 9 Comments – HEMA (@hemanederland) on Instagram: “Gisteren hadden we de eer een bruiloft te organiseren voor drie stellen die in eigen land niet…”

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden. Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Meer Pride nieuws

  • De betekenis van de regenboogvlag en haar kleuren tijdens de Gay Pride (Lees meer…)
  • Activisten vinden manier om tóch de regenboogvlag in Rusland te laten zien (Lees meer…)
  • Batwoman: eerste lesbische superheld krijgt eigen serie (Lees meer…)
  • Reageer op artikel:
    HEMA trouwt drie buitenlandse LGBT koppels tijdens de Pride Week
    Sluiten