Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 27 sep 2018

9 Google ‘easter eggs’ ter ere van het 20-jarige bestaan

Je kunt je nu bijna niet meer voorstellen dat je zo’n 20 jaar geleden niet alle informatie in een handomdraai tot je beschikking had. Google speelt nu zo’n grote rol in ons leven, dat er zelfs een werkwoord van is gemaakt. De zoekmachine viert vandaag haar 20ste verjaardag. Ter ere van die mijlpaal hebben we de leukste Google ‘easter eggs’ voor je op een rijtje gezet. Dit zijn Google’s ‘geheime’ kleine grapjes.

Barrel roll/ kurkentrekker

Typ in Google ‘Barrel roll’ in en je scherm draait automatisch, net als een kurkentrekker, 365 graden rond.

Pacman

Als je op ‘Pacman’ zoekt, kun je het nostalgische spelletje spelen. Deze ‘easter egg’ werd in 2010 geïntroduceerd om de 30e verjaardag te vieren van het spelletje dat razend populair was in de jaren 80.

google, 20e, verjaardag, grapjes, easter eggs

Atari Breakout

Je kunt ook Atari Breakout spelen door de naam in Google Afbeeldingen te typen. Het blijft leuk!

google, 20e, verjaardag, grapjes, easter eggs

Anagram

Als je ‘anagram’ intikt in de zoekmachine, krijg je een grappige suggestie van Google. Je krijgt namelijk een anagram te zien als ‘ma graan’.

google, 20e, verjaardag, grapjes, easter eggs

The answer to life the universe and everything

In de klassieker The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy schrijft Douglas Adams “the answer to the ultimate question of life, the universe and everything is 42”. Jarenlang hebben mensen proberen uit te vogelen wat hij daar precies mee bedoelde, maar Adams heeft nu verklapt dat het een grapje was en dat hij 42 gewoon heeft gekozen. Het grappige is dat Google nu ook het antwoord 42 laat zien als je de uitspraak intypt.

Shall we play a game

Je kunt ook boter, kaas en eieren spelen als je zoekt naar ‘Shall we play a game?’. Dat is een referentie naar de film WarGames uit 1983.

google, 20e, verjaardag, grapjes, easter eggs

Waterpas

Een super handige easter egg: als je op je telefoon op Google naar waterpas zoekt, kun je jouw smartphone als waterpas gebruiken.

Fun facts

Indruk maken als je een gesprek voert? Typ dan gewoon ‘fun facts’ op Google in en de zoekmachine geeft je een interessant feitje.

Ademhalingsoefeningen

Even bijkomen van alle voorgaande easter eggs? Typ ‘ademhalingsoefeningen’ in de zoekmachine en je bent binnen een minuut weer helemaal de oude.

Bekijk hier de complete gids met ‘easter eggs’.

google, 20e, verjaardag, grapjes, easter eggs

Een virtuele tour door de eerste garage van Google uit 1998

Voor hun 20e verjaardag heeft het bedrijf ook een nieuwe easter egg bedacht. Via een speciale editie van Street View krijg je nu een virtuele tour door het historische eerste hoofdkwartier van ‘s werelds grootste zoekmachine.

Reageer op artikel:
9 Google ‘easter eggs’ ter ere van het 20-jarige bestaan
Sluiten