Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 15 sep 2018

De week in goed nieuws: eerste Fashion Week zonder bont en meer…

Door al het ellendige nieuws dat we lezen, vergeten we vaak dat er ook een hoop goed nieuws is te vertellen. Froot legt daarom samen met The Issue de focus op goed nieuws. Want eigenlijk verdient dat toch veel meer de spotlight? Deze week was er weer een hoop goed nieuws te melden.

Eerste Fashion show zonder bont

De Fashion Week in Londen zal de eerste grote modeweek zijn die compleet bontvrij wordt. Alle designers die meedoen aan de London Fashion Week hebben aangekondigd het bij geen van hun ontwerpen te gebruiken.

bont, fashion week
‘Bontjes’ zijn verleden tijd op de London Fashion Week

Vorig jaar kwamen meer dan 250 mensen protesteren bij de London Fashion Week. Een stuk meer dan dat jaar ervoor, toen maar 25 demonstranten op kwamen dagen. Geen bont meer gebruiken is een trend die we steeds vaker zien bij modehuizen.

Zo heeft de Britse modegigant Burberry bekend gemaakt helemaal te stoppen met echt bont. In de komende jaren zal het merk steeds minder van het materiaal gaan gebruiken. Burberry hoopt dat andere modehuizen het voorbeeld zullen volgen.Er is dit jaar dus helemaal geen bont te zien op de London Fashion Week, maar dat komt omdat de designers daar zelf voor hebben gekozen. Lees hier meer.

Winnie Harlow is eerste Victoria’s Secret model met vitiligo

Model Winnie Harlow maakte haar doorbraak bij America’s Next Topmodel en is sindsdien niet meer weg te denken uit de modewereld. Dit jaar is ze gecast voor de Victoria’s Secret fashion show. Een droom die uitkomt voor de body positivity guru. Ze is het eerste model met de huidaandoening vitiligo die de show zal gaan lopen. Lees hier meer over Winnie Harlow.

Winnie Harlow loopt dit jaar de Victoria’s Secret fashion show! Het is een droom die uitkomt voor het model met de huidaandoening vitiligo. “Ik laat mensen zien dat onze verschillen deel uitmaken van wie we zijn, maar dat ze ons niet definiëren.” Het is haar doel om de mode-industrie inclusiever en diverser te maken.

68 Likes, 3 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Winnie Harlow loopt dit jaar de Victoria’s Secret fashion show! Het is een droom die uitkomt voor…”

Schildpadden terug na grootste strandschoonmaak ooit

Het kostte 85 weken, maar dan heb je ook wat. Vrijwilligers hebben keihard gewerkt om Versova Beach in India helemaal afvalvrij te krijgen. Hun inzet is niet voor niets geweest, want voor het eerst in twintig jaar tijd komen er weer schildpadden naar het strand. Ze kunnen er weer veilig nesten maken. Waarom dat zo belangrijk is, lees je in dit artikel.

Voor het eerst in twintig jaar komen er weer schildpadden naar Versova beach in India. Tot voor kort was het strand compleet vervuild met plastic en ander afval, waardoor schildpadden er niet veilig nesten konden maken. In 85 weken tijd hebben vrijwilligers keihard gewerkt om het strand afvalvrij te maken. Met succes: de eerste schildpadjes zijn geboren! Swipe naar links voor een before & after van Versova beach.

72 Likes, 7 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Voor het eerst in twintig jaar komen er weer schildpadden naar Versova beach in India. Tot voor…”

In Istanbul kun je plastic inruilen voor geld op je OV-kaart

Istanbul heeft een innovatieve manier gevonden om mensen ervan te overtuigen hun plastic te recyclen. In de Turkse stad staan automaten waar mensen hun waterflesjes of ander plastic afval kunnen inruilen voor geld op hun kaart voor het openbaar vervoer. Meer over de slimme machines lees je hier.

Zwolle heeft eerste fietspad van gerecycled plastic

Zwolle is de eerste stad ter wereld met een fietspad van gerecycled plastic. In het fietspad van 30 meter zit 1000 kilo aan plastic. Dat is te vergelijken met 218.000 bierbekers of 500.000 flesdoppen. Het fietspad is milieuvriendelijker, is makkelijker aan te leggen en gaat ook nog eens langer mee. Meer weten? Klik dan hier.

https://www.instagram.com/p/BnnxowgCQoG/?taken-by=theissuebytribe

App gaat strijd aan met voedselverspilling

Elke dag wordt er door bedrijven eten weggegooid dat eigenlijk nog gewoon goed was. Hartstikke zonde natuurlijk en bovendien slecht voor het milieu. De Zweedse app Karma gaat de strijd met voedselverspilling aan. Gebruikers kunnen voor weinig geld maaltijden kopen van restaurants, hotels of supermarkten, die anders in de prullenbak zouden verdwijnen. Lees hier meer over de geniale app.

The Issue on Instagram: “Elke dag wordt er door restaurants, hotels en supermarkten eten weggegooid dat eigenlijk nog perfect eetbaar is. Om die voedselverspilling…”

1 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Elke dag wordt er door restaurants, hotels en supermarkten eten weggegooid dat eigenlijk nog…”

Daan Roosegaarde gaat space waste opruimen

Op dit moment zweven er meer dan 19.000 stukken objecten die groter zijn dan 10 centimeter om onze planeet. Dat is ruimteafval: puin van raketten en satellieten. De Nederlandse ontwerper Daan Roosegaarde lanceert een project om ‘het probleem zonder oplossing’ wél op te lossen.

Froot.nl on Twitter

Daan Roosegaarde gaat ruimteafval upcyclen tot duurzame producten https://t.co/TqgKAiAPc5

Op naar een nieuwe week vol goede initiatieven!

Reageer op artikel:
De week in goed nieuws: eerste Fashion Week zonder bont en meer…
Sluiten