Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 11 aug 2018

De week in goed nieuws: plantaardige LEGO, girl power in Saudi-Arabië en meer…

Bij Froot vinden we dat de focus in het nieuws te vaak op de negatieve verhalen ligt. En dat terwijl de mooie verhalen soms zelfs nog meer de spotlight verdienen. Samen met The Issue houdt Froot je daarom op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

De afgelopen week was er genoeg goed nieuws te vertellen.

18-jarige heldin redt levens met briefjes

De 18-jarige Paige Hunter heeft al zes levens gered met een inspirerende actie. Het meisje heeft zelf PTSD (post traumatic stress disorder) en heeft ook suïcidale gedachten gehad. Daarom hing ze meer dan veertig lieve briefjes op aan een brug waar veel mensen zelfmoord plegen. Met de briefjes wil ze mensen die overwegen te springen eraan herinneren dat hun leven ertoe doet. Lees hier meer over haar actie.

De 18-jarige Paige Hunter heeft volgens de politie al minstens zes levens gered, door briefjes aan een brug in de Engelse stad Sunderland te hangen. Bij de Wearmouth Bridge hebben al veel mensen zelfmoord gepleegd. Ook Paige heeft er zelf een paar keer gestaan. “Overwegen of je moet springen of niet is verschrikkelijk”, vertelt ze. Daarom besloot ze tientallen briefjes op de brug te hangen met zinnen als ‘Je bent niet alleen’ en ‘Dit is niet het einde’. Paige is door de lokale politie bedankt voor haar inspirerende actie.

50 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “De 18-jarige Paige Hunter heeft volgens de politie al minstens zes levens gered, door briefjes aan…”

Eerste CO2-neutrale voetbalclub ter wereld

De Verenigde Naties hebben de Engelse voetbalclub Forest Green Rovers erkend als de eerste C02-neutrale voetbalclub ter wereld. De Forest Green Rovers draaien voor honderd procent op groene energie en het gras in het stadion is duurzaam. Ook serveren ze alleen veganistisch eten aan supporters én spelers. Hier kun je meer lezen over de groene voetbalclub.

The Issue on Instagram: “Een voetbalclub uit Engeland is de eerste vegan én CO2-neutrale club ter wereld. De Forest Green Rovers hebben zonnepanelen op het dak,…”

15 Likes, 4 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Een voetbalclub uit Engeland is de eerste vegan én CO2-neutrale club ter wereld. De Forest Green…”

Vrouwen uit Saudi-Arabië winnen hackathon

Een team van vier vrouwen uit Saudi-Arabië hebben vorige week de grootste hackathon ter wereld genomen. Er deden bijna 3.000 deelnemers mee, waardoor de hackathon zelfs in het Guinness Book of Records komt. De vrouwen bedachten een app om de pelgrimstocht naar Mekka veiliger te maken. Lees meer over hun app hier.

https://www.instagram.com/p/BmQaOesH_6N/?taken-by=theissuebytribe

Eerste plantaardige LEGO

LEGO wil in 2030 helemaal plasticvrij zijn. De eerste stap heeft de speelgoedfabrikant al gezet: in november liggen de eerste plantaardige LEGO in de winkel. De nieuwe plantaardige ‘plasticsoort’ is gemaakt van suikerriet en levert niets op kwaliteit in. De blokjes en figuurtjes zijn hierdoor volledig biologisch afbreekbaar. Meer weten over de plantaardige LEGO? Klik dan hier.

Man plant 40 jaar lang elke dag een boom

Jadav Payeng was 16 jaar oud toen hij op een eiland in India de eerste boom plantte, zodat dieren er schaduw konden hebben. De overheid vertelde hem dat er niets zou groeien, maar de ‘Forest Man’ bewees het tegendeel. Veertig jaar lang plantte hij iedere dag een boom en inmiddels heeft hij een heel bos gecreëerd. Het hele verhaal van deze bijzondere man lees je hier.

Trashpacker: een backpacker die afval opruimt

De 27-jarige Tijmen Sissing uit Hengelo schrok zich dood toen hij zes jaar geleden ging backpacken in Zuidoost-Azië. De standen van Thailand en Laos leken meer op een vuilnisbelt. Hij besloot de stranden waar hij kwam te gaan opruimen. In juni dit jaar werd hij gefilmd tijdens zo’n schoonmaak. Het filmpje werd op Facebook door maar liefst 250.000 mensen bekeken en in een week had hij tienduizend volgers. Met zijn populariteit wil hij zijn ‘Trashpacker-beweging’ nu verder uitbreiden. Zijn hele verhaal lees je op de website van het AD.

Reageer op artikel:
De week in goed nieuws: plantaardige LEGO, girl power in Saudi-Arabië en meer…
Sluiten