Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 4 aug 2018

De week in goed nieuws: Beyoncé, de plasticsoep en meer…

De wereld bestaat alleen maar uit ellende. Tenminste, dat zou je denken als je het nieuws leest. Maar er gebeuren ook een hoop mooie dingen in de wereld, die eigenlijk nog meer de spotlight verdienen. ‘Pessimisme en alarmise leiden tot apathie, optimisme tot daden’, zeggen we altijd. Samen met The Issue houdt Froot je daarom op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Ook afgelopen week was er genoeg goed nieuws te melden.

Mini Milkshake

Van het kleurige Milkshake heb je vast weleens gehoord, maar het festival organiseert de dag daarvoor ook een mini-editie. Mini Milkshake is hét festival voor mensen met een beperking. Samen met hun begeleiders kunnen ze genieten van optredens en muziek. Bekijk hier hier hoe ‘het mooiste festival van Nederland’ er vorige week uitzag.

Rapper Boef geeft opleiding cadeau

Rapper Boef haalde de miljoen volgers op Instagram en wilde daarom zijn fans bedanken. Een week lang gaf hij op zijn account elke dag een bizar cadeau weg. Zijn fans konden onder andere meedingen naar een maand huur, een rijbewijs en een Vespa. Hij betaalt zelfs een jaar lang de opleiding van een fan. Hier lees je meer over de gulle week van Boef.

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Plasticsoep een officieel land

We gooien met z’n allen per minuut één vrachtwagen aan plastic in de oceaan. Het resultaat is de plasticsoep, even groot als Frankrijk. Activisten proberen dit ‘afvaleiland’ te laten erkennen als land. Want als de plasticsoep officieel een land is, moeten andere landen helpen met schoonmaken. Lees hier meer over het briljante idee.

Meisje (8) met beenprotheses model

De onderbenen van de 8-jarige Daisy-May Demetree moesten geamputeerd worden toen ze nog een baby was. Maar het meisje laat zich door niets tegenhouden. Daisy schreef zich zes maanden geleden in bij een modellenbureau en heeft nu al haar eerste grote campagne te pakken. Het meisje staat model voor de sportkleding van River Island. Bekijk de campagne hier.

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Beyoncé en Rihanna schrijven zwarte geschiedenis voor Vogue

Rihanna is de eerste zwarte vrouw die sinds het bestaan van de Britse Vogue de cover van de September Issue siert. Die editie is traditiegetrouw hét nummer van het jaar. Ook de Amerikaanse Vogue schrijft geschiedenis. Beyoncé huurde voor haar cover de eerste zwarte fotograaf in uit de geschiedenis van het modeblad. Lees hier meer over de historische covers.

HEMA trouwt drie LGBT stellen

Ter ere van de Pride Week organiseerde de HEMA een huwelijk. In veel landen mogen veel LGBT koppels niet trouwen. Omdat iedereen de liefde moet kunnen vieren, gaf HEMA drie stellen uit Bulgarije en Roemenië een symbolische bruiloft cadeau. Meer over deze mooie bruiloft lees je hier.

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Reageer op artikel:
De week in goed nieuws: Beyoncé, de plasticsoep en meer…
Sluiten