Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 24 aug 2018

De week in goed nieuws: free mom hugs, geniale ‘snoepjes’ en meer…

Door al het ellendige nieuws dat we lezen, vergeten we vaak dat er ook een hoop goed nieuws is te vertellen. Froot legt daarom samen met The Issue de focus op goed nieuws. Want eigenlijk verdient dat toch veel meer de spotlight?

Ook deze week vertelden we een hoop mooie verhalen.

Waterstofauto’s zijn de toekomst

Een waterstofauto is een elektrische auto die op waterstof rijdt, in plaats van een batterij. Het grote voordeel: je tankt zo’n auto even snel als een auto die op benzine rijdt. Een waterstofauto kopen bleef niet zo aantrekkelijk, omdat je de groene auto maar op drie plekken in Nederland kunt tanken. Maar nu heeft Shell aangekondigd vier stations te gaan openen. Lees hier meer over de voordelen van een waterstofauto.

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Goed nieuws voor bedreigde blauwkeelara

Er leven naar schatting nog maar driehonderd blauwkeelara’s in het wild. De papegaai is een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. Dit komt doordat hun leefgebied wordt gekapt en omdat er illegaal wordt gehandeld in blauwkeelara’s en hun veren. De Boliviaanse natuurorganisatie Armonía zorgde ervoor dat de diersoort nu beschermd is én creëerde een natuurreservaat. Hun inzet heeft succes: het gaat een stukje beter met de vogels! Lees hier hoe de natuurorganisatie dat doet.

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Adidas maakt shirts van verdwaalde visnetten uit de oceaan

Gelukkig bannen steeds meer bedrijven plastic, om zo de plasticsoep in de oceanen aan te pakken. Maar er is nog een groot probleem: elk jaar sterven of raken er meer dan 650.000 dieren gewond omdat ze vast komen te zitten in verdwaalde visnetten. Adidas is nu de eerste die american football shirts maakt van visnetten uit de oceaan. Lees hier meer over de bijzondere shirts van Adidas.

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Moeders delen ‘free mom hugs’ uit aan LGBTQ’ers

Sara Cunningham richtte de organisatie ‘Free Mom Hugs’ op, nadat ze zelf moeite had haar zoons seksuele geaardheid te accepteren. Ze realiseert zich nu hoe verschrikkelijk het is dat sommige LGBTQ’ers thuis niet worden geaccepteerd. Daarom gaat ze met andere moeders, vaders en oma’s naar LGBTQ-evenementen om knuffels uit te delen aan de mensen die dat nodig hebben. Lees hier het hele verhaal.

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Student bedenkt ‘snoepjes’ van water voor mensen met dementie

Mensen met dementie hebben vaak geen dorst of weten niet goed hoe ze moeten drinken. Het gevaar van uitdroging ligt daarom op de loer. De 24-jarige Lewis zag zijn demente oma in het ziekenhuis belanden en besloot hiervoor een oplossing te bedenken. Zo is het idee van de Jelly Drops geboren. Jelly Drops zijn bolletjes die bijna helemaal uit water bestaan, maar op snoepjes lijken. “Mensen met dementie herkennen die namelijk wél en ze weten meteen wat ze ermee moeten doen”, zegt Lewis. Lees hier meer over de geniale ‘snoepjes’.

Een bericht gedeeld door The Issue (@theissuebytribe) op

Wil je goed nieuws voorbij zien komen op Instagram? Volg The Issue voor je dagelijkse dosis feel good nieuws.

Reageer op artikel:
De week in goed nieuws: free mom hugs, geniale ‘snoepjes’ en meer…
Sluiten