Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 23 aug 2018

Moeders geven ‘free mom hugs’ aan LGBTQ’ers die het nodig hebben

Nadat Sara Cunningham moeite had haar zoons seksuele geaardheid te accepteren, bedacht ze “Free Mom Hugs”. Een organisatie met moeders en vaders die langsgaan op LGBTQ-evenementen en gratis knuffels uitdelen aan mensen die dat nodig hebben.

Het is bizar om te bedenken dat iemand zijn kind afwijst om zijn of haar seksuele geaardheid. Helaas kunnen sommige ouders niet accepteren dat hun kind lesbisch, transgender of homo- of biseksueel is. Ook de gelovige Sara Cunningham wist niet goed hoe ze moest reageren toen haar zoon uit de kast kwam. De Amerikaanse moeder had geleerd van de kerk dat homoseksualiteit verkeerd is, maar accepteerde haar zoon toch.

Haar eerste Pride

Toen ze in 2014 voor het eerst een Pride bezocht met haar zoon en man, voelde ze zich beschaamd om haar eigen onwetenheid voordat haar zoon uit de kast was gekomen. In 2015 besloot ze daarom de Pride anders aan te pakken. “Ik vroeg aan iedereen met wie ik oogcontact maakte of ze een gratis knuffel van een moeder nodig hadden”, vertelt Sara. “Ik ging compleet onder het glitter naar huis.”

‘Free Mom Hugs’ movement

Na wat onderzoek kwam ze erachter dat LGBTQ’ers tien keer zo vaak zelfmoord plegen en veel vakar dakloos zijn dan heterojongeren. Ze startte de ‘Free Mom Hugs’ movement. Nu delen steeds meer moeders, vaders en oma’s knuffels uit op LGBTQ-evenementen.

Zelfs de kerk deelt knuffels uit

Bij de Austin Pride Week in Texas kwam zelfs een hele kerkgemeenschap, inclusief pastoor, knuffels uitdelen. “De mensen die we knuffelden zeiden dingen als: ‘Ik mis dit’, ‘Mijn moeder zei dat ze niet meer van me hield’ en ‘Ik heb mijn vader al drie jaar niet meer gesproken’. Dit is waar we het voor doen”, zegt initiatiefnemer Jen Hatmaker.

De foto’s spreken boekdelen:

https://www.instagram.com/p/Bm0dtVRHmyq/?taken-by=theissuebytribe

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden. Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Reageer op artikel:
Moeders geven ‘free mom hugs’ aan LGBTQ’ers die het nodig hebben
Sluiten