Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 20 sep 2018

Fotograaf toont hoeveel plastic er elke minuut in de oceaan belandt

Je hebt vast weleens gelezen dat er elke minuut een vrachtwagen vol aan plastic de oceaan in verdwijnt. Toch is het moeilijk voor te stellen hoeveel plastic dat dan daadwerkelijk is. Fotograaf Benjamin Von Wong besloot voor zijn nieuwe fotoserie die hoeveelheid daarom te visualiseren.

Met de hulp van Greenpeace en een groep vrijwilligers heeft de fotograaf letterlijk een vrachtwagen vol aan plastic afval ‘gedumpt’ op een strand in Griekenland. “Hoewel wij het plastic weer uit het water hebben kunnen verwijderen, kunnen we niet hetzelfde zeggen over wat er tegenwoordig elke seconde van elke dag gebeurt. Niet alleen voor de rest van onze levens, maar ook die van onze kinderen.”

https://www.instagram.com/p/Bn8mj-KCdgN/?taken-by=theissuebytribe

Petitie om toevoer plastic te stoppen

Naast de fotoserie is Von Wong een petitie gestart om grote bedrijven als Coca-Cola, Pepsi, Nestlé, Unilever, Starbucks en McDonald’s aan te sporen te stoppen wegwerpproducten te gebruiken. Want hoewel Starbucks gedag zegt tegen rietjes, zijn de bekers nog steeds gemaakt van het schadelijke materiaal.

In de video hieronder zie je hoe de fotograaf deze grote operatie met een leger van vrijwilligers heeft aangepakt.

This is how much plastic enters the ocean every 60 seconds

“Every 60 seconds the equivalent of a truckload of plastic enters the ocean.

Benjamin Von Wong doet vaker projecten om aandacht te vragen voor vervuiling. Check zijn Instagram of website voor meer van zijn inspirerende werk.

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden. Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Reageer op artikel:
Fotograaf toont hoeveel plastic er elke minuut in de oceaan belandt
Sluiten