Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 25 sep 2018

Start-up ontwikkelt eetbaar plastic dat oplost in water

Stel je voor dat je het plastic waarmee je de kliekjes van gisteren bedekt hebt, niet in de prullenbak gooit, maar onder de kraan houdt. Daar lost het vervolgens op. Het klinkt misschien als een scène uit een Sci-Fi serie, maar zo’n scenario is door een start-up van net afgestudeerden dichter bij dan je zou denken.

De start-up AlgoteK is begonnen door drie jonge mannen die net zijn afgestudeerd aan de Universiteit van Oregon. Samen bedachten ze een plan om het wereldwijde plastic probleem aan te pakken. AlgoteK ontwikkelt een nieuwe soort plastic, dat honderd procent duurzaam en biologisch afbreekbaar is.

https://www.instagram.com/p/BoJQsqTCQ9J/?taken-by=theissuebytribe

Eetbaar plastic

Als het duurzame spul wordt ondergedompeld in water, lost het compleet op. Heel anders dan het normale schadelijke materiaal dus, dat honderden jaren kan rondzwerven in onze oceanen. En omdat het materiaal van AlgoteK is gemaakt van algen, is het totaal niet schadelijk voor dieren in de zee. In tegendeel, het is zelfs eetbaar. Om het punt duidelijk te maken neemt CEO en co-founder David Crinnion bij elke pitch een hap van het materiaal.

De mogelijkheden van het nieuwe soort plastic zijn enorm, volgens hem. Het materiaal kan gebruikt worden voor verschillende producten, zoals pil capsules, flessen, verpakkingsmateriaal en ringen voor 6-packs. Ze bedachten zelfs een bloempot die langzaam de plant mest als het materiaal oplost.

Begin 2019 producten uitrollen

De start-up wist al 35.000 dollar te verzamelen om hun bedrijf van de grond te krijgen, maar is nog op zoek naar potentiële productiepartners. Ze hopen aan het begin van 2019 een productlijn uit te rollen. “Dan moeten we wel nog het grote publiek overtuigen om hun betrouwbare plastic in te ruilen en ons product te vertrouwen”, zegt chief design officer en co-founder Tanner Stickling. Wij twijfelen er niet aan dat deze soort plastic met open armen wordt ontvangen.

Als je naar het 8 uur journaal kijkt zou je het bijna niet geloven, maar er is ook veel goed nieuws te melden. Samen met The Issue houdt Froot je op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren.

Reageer op artikel:
Start-up ontwikkelt eetbaar plastic dat oplost in water
Sluiten