Tessa Ham
Tessa Ham Nieuws 8 sep 2018

De week in goed nieuws: het Snap Pack, de Ocean Cleanup en meer

Als je het nieuws leest, zou je denken dat er alleen maar ellendige dingen in deze wereld gebeuren. Maar er zijn ook een hoop mooie verhalen te vertellen, die eigenlijk nog meer de spotlight verdienen. Samen met The Issue houdt Froot je daarom op de hoogte van alle mooie dingen die er gebeuren. Deze week veel plastic initiatieven, waaronder het ‘Snap Pack’ van Carlsberg, een sixpack zonder plastic.

NS maakt indruk met mooie reclame

Waarschijnlijk heb je ‘m onderhand al voorbij zien komen op televisie of op internet: de nieuwe reclame van de Nationale Spoorwegen (NS), waar twee vrouwen elkaar leuk vinden. In de reclame wordt het feit dat de vrouwen met elkaar flirten als normaalste zaak van de wereld beschouwd en dat maakt het spotje juist zo mooi. Als kers op de taart wordt de reclame begeleid door de stem van Aretha Franklin. Nog niet gezien? Hier kun je de hele reclame bekijken.

Heb jij de nieuwe reclame van @ns_online al op televisie voorbij zien komen? Het fijne spotje waar twee vrouwen met elkaar flirten, wordt met lof ontvangen op social media. De reclame is niet alleen heel mooi, maar ook belangrijk voor LGBTQ’ers. Het grootste deel van alles wat we horen of zien, zijn namelijk hetero koppels. Hoog tijd dat daar verandering in komt. Check de link in bio voor de reclame!

38 Likes, 2 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Heb jij de nieuwe reclame van @ns_online al op televisie voorbij zien komen? Het fijne spotje waar…”

IKEA helpt jou water te besparen met uitvinding

In de loop van volgend jaar kun je bij IKEA een opzetstukje voor je kraan kopen, waarmee je liters minder water verbruikt. Het opzetstuk, dat Misteln heet, is goed voor het milieu en voor je portemonnee. Voor een vriendelijk prijsje van vijf euro is de Misteln van jou. Het opzetstukje is in twee standen te gebruiken: verstuiven en sproeien. Nieuwsgierig geworden? Hier lees je meer over het product.

https://www.instagram.com/p/BnV9tOanllS/?taken-by=theissuebytribe

Tandpasta tabletjes zonder milieuonvriendelijke tube

We gooien jaarlijks zo’n 1 miljard lege plastic tandpasta tubes weg. Niet echt fijn voor het milieu natuurlijk, maar we hebben geen alternatief. Tot nu! Lindsay McCormick bedacht tandpasta tabletten in een glazen flesje, de Bite Toothpaste Bits. De tabletjes bijt je door, waarna je er vervolgens mee je tanden kunt poetsen. Het is bovendien natuurlijke tandpasta, zonder chemicaliën. Meer informatie over de tandpasta tabletten vind je hier.

Met deze tandpasta tabletjes heb je nooit meer de struggle om het laatste beetje tandpasta uit je tube te krijgen. En het belangrijkste: je hoeft die lege plastic tube ook niet meer weg te gooien, wat weer fijn is voor het milieu. De Bite Toothpaste Bits zijn bovendien zonder chemicaliën, met alleen natuurlijke ingrediënten. Wat denk jij: poetsen we in de toekomst alleen nog maar zo onze tanden?

47 Likes, 4 Comments – The Issue (@theissuebytribe) on Instagram: “Met deze tandpasta tabletjes heb je nooit meer de struggle om het laatste beetje tandpasta uit je…”

Carlsberg plakt biertjes aan elkaar

De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft een duurzame lijm ontwikkeld, waarmee ze sixpacks aan elkaar vast kunnen plakken. Hierdoor kunnen ze stoppen met hun plastic verpakkingen en naar schatting elk jaar zo’n 1200 kiloton plastic besparen. Het bedrijf hoopt dat andere bierbrouwerijen hun voorbeeld zullen volgen. Het nieuwe sixpack heet Snap Pack. Bekijk ook dit eetbare sixpack van een andere bierbrouwer. Meer over het duurzame sixpack Snap Pack van Carlsberg lees je hier.

https://www.instagram.com/p/BnbTSOMnBEk/?taken-by=theissuebytribe

Ocean Cleanup begint dit weekend

De Ocean Cleanup van de Nederlandse held Boyan Slat start deze week. De uitvinding van de 24-jarige Boyan begint zaterdag met het opruimen van de oceanen. In vijf jaar tijd hoopt The Ocean Cleanup de plasticsoep te halveren. Meer over het initiatief en Boyan Slat lees je hier.

Reageer op artikel:
De week in goed nieuws: het Snap Pack, de Ocean Cleanup en meer
Sluiten